MotoNews.pl
6 Silnik 126 bambino - pytanie (150401/0)

Silnik 126 bambino - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje podstawowych danych tego silnika: pojemnosc , moc , moment , st. sprezania , czy walek taki jak w 126 600 czy 650 , czy calkiem inny , jaki symbol gaznika , jaki aparat zaplonowy,czy ta glowice mozna zalozyc do 650 bez wiekszych przerobek.
Zakupilem cos takiego w bardzo ladnim stanie , niestety nie mam do czego wsadzic .

napisz jaki ma numer seryjny

Z tego co wiem wałków są 2 rodzaje: 600,650 std. i 650 Eko. Eko ma nadlew między ssącą i wydechową krzywką 1 cyl.
nie mówimy oczywiście o bisach, CC, elegantach itd. bo to zupełnie inna bajka.

Pojemności były 600 i 650, moc wg mojej książki ta sama, gaźnik ten sam, aparat ten sam, blok różni sie mocowaniem oblachowania z tyłu. Głowica pasuje do zwykłego po niewielkich przeróbkach blach, należało by dorobić jakąś osłonę termostatu, bo jest zupełnie inna...

Nr. silnika: FIAT 126 A1 048
8307770
Poza tym na glowicy wybite jest: OR2 , KJF102 , Aa
Pod klawiatura odlane jest : 126 BB 1C , 4381853
Na oblachowaniu sa naklejki : czarna na ktorej jest : ..... Typ. 126 A , srebrno niebieska na obudowie filtra pow. na ktorej jest znaczek FSM
poza tym : pompka pal. savara brev , gaznik Imb 28 / 10/250 , aparat na licencji marelli.
Oblachowanie kompletne , nieoryginalne mocowanie puszki filtra pow. - jaki tam ma byc plastik z kolankiem ktory zamyka od gory puszki filtra pow. - pod katem prostym czy innym.Silnik wystawiam na sprzedarz.