Pomocy gazownik mnie zbywa co robic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich mam problem z moim autkiem zaczeło sie to zaraz po załozeniu lpg auto wskoczyło na wysokie obroty i nie chciało z nich zejsc nawet po zgaszeniu i ponownym zapaleniu silnika dopiero gdy odepchnołem ręką tą spzynke przy przepustnicy na ktorej jest owinieta linka gazu to obroty spadły na normalne kupiłem 2 uzywany silniczek krokowy ale jest to samo ostatnio to znowu przy wyzuceniuu na luz gasnie obroty cały czas pływają juz nie wiem co robic gume pod gaznikiem tez zmieniłem nic nie pomogło kto mi pomoze
drogi problem to taki ze jak jade na lpg i mam luz wrzucony to przy skręcie w lewo obroty rosną same a przy skrecie w prawo maleją ze az gasnie czego to przyczyna?
z gory dzieki za pomoc
dodam ze instalacja jest na gwarancji ale gazowniki są do dupy
co moge zrobic czy istnieje mozliwosc wymontowania takiej instalacji i zwrotu pieniędzy??

Taaaa.. I teraz pewnie wszyscy wiedzą co to za auto i co to za instalka i odpowiedzi będą bardzo celne

to jest instalka firmy brc ze sterownikiem sondy lambda a samochod to vw golf 2 1.8 monowtrysk 90 rok

Hmmm to pewnie Blitz (a fuj!)

Czy od początku tak było, że obroty nie chciały zejść, czy jak pojeździłeś jakiś czas na gazie? Wygląda na to, że krokowy od przepustnicy otwiera ją i nie chce zamknąć. Piszesz, że wymieniałeś krokowca i jest to samo. Zakładając że krokowiec jest ok wynika z tego że ECU auta dostało jakiejś głupawki. Czy na benzynie jest wszystko ok?

Co do sprawy gaśnięcia przy skręcaniu to narazie bym odpuścił i zlikwidował problem nr 1. Jak to się zlikwiduje to można myśleć o tym gaśnięciu.

na benzynie tez sie zawiesza ale przed załozeniem gazu tego nie było
a to zawieszenie stało sie jak mi załozyli gaz i przejechałem jakies 100metrow co radzisz?

Zrobiłbym taki eksperyment:
Zdejmij minusową klemę z aku i idź na fajkę . Za godzinkę załóż klemę, wyłącz gaz odpal na benie i nie przełączająć na gaz (!!!) przejedź na benie jakieś 10km tak ze zmienną prędkością.

Zabieg ten spowoduje po pierwsze zresetowanie ECU a po drugie nauczenie ECU od nowa warunków pracy. zobacz jak po takiej 10-cio kilometrowej adaptacji będzie się zachowywało auto na benie.

Jak to zrobisz, to będziemy myśleli dalej.

I jeszcze jedno: To jest BRC Blitz?

A Ten dalej swoje myśli o Blitzu................pozdro

Jeśli nie zauważyłeś to jeszcze nic o Blitzu nie napisałem. Staram się tylko ustalić co to za instalka konkretnie

w tym poście jeszcze nie ale na innych............................

nie to nie blitz a co do tego reseta to sproboje macie jeszcze jakies propozycje?

Cytat:
2006-06-22 15:31:40, ari88tbg pisze:
nie to nie blitz a co do tego reseta to sproboje macie jeszcze jakies propozycje?

Rany boskie! No to napisz w końcu co to jak nie Blitz to Just? A może jeszcze co innego. Tak czy siak jest tam zamiast krokowego taka grucha wkręcona w reduktor, tak?

Jak zrobisz reset kompa, to bedziemy wiedzieć, czy masz w ogóle coś pokopane i na benie też wariuje a jak nie bedzie wariował, to masz pewnie emulacje lambdy źle ustawioną na LPG.