MotoNews.pl

Skąd bardzo intensywny zapach paliwa wewnątrz samochodu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,od jakiegoś czasu po jeździe czuje wewnątrz samochodu szczególnie z tyłu pojazdu i w bagażniku zapach(smród) paliwa,mam wrażenie,że idzie to od strony wlewu paliwa,ale jeśli ktoś miał cos takiego lub wie skąd to to proszę o rady, ten zapach jest tylko po jeździe nigdy po dłuższym postoju i jest sucho, nie ma wycieków paliwa,

Witam!
Podnies sobie tylna kanape bo tam wychodza przewody od zbiornika.
Moze tam masz jakis wyciek albo nieszczelnosc i opary ci przechodza do kabiny

Ja mialem podobnie ale tylko po wlaniu wiekszej ilosci paliwa - tzn ponad polowe- tez smierdzialo przez jakis czas. Od jakiegos czasu nic nie smierdzi a nic tez nie robilem

a mi smierdzi tylko jak otworze okna z przodu co to jest
gdzie moze byc nieszczelnosc

mamten sam problem. gdy podnioslem kanape to wszystko niby bylo ok ale jak jest cieplo to smierdzi. i co tu robic??

To i ja się podłączam do pytanka. Mam ten sam problem. Jak jadę z zamkniętymi szybami to nic nie czuję jednak pasażerowie siedzący na tylnej kanapie twierdzą, że czują zapach paliwa. Jak otworzę dach lub opuszczę swoją szybę, co powoduje większy ruch powietrza w kabinie, to wtedy również z przodu czuć paliwo.

to samo ;> na tylnej kanapie o w bagażniku

a zasysa wam korek po ostrzejszej jezdzie? bo jak przycisne to zawsze mam pssssssssssssssssss i mało mnie nie wciągnie ;>

U mnie było to samo śmierdziało przy otwartych oknach, więc się wkurzyłem wyciągnąłem pompe paliwa spod tylnej kanapy i okazało się ze w uszczelce gumowej bylo duzo piachu. Wyczyscilem cale łączenie i wsadziłem pompę i od tamtej pory nic nie smierdzi pozdrawiam. Zajelo mi to pol godziny roboty.

Cytat:
2006-06-21 23:41:19, Radek_ZG pisze:
U mnie było to samo śmierdziało przy otwartych oknach, więc się wkurzyłem wyciągnąłem pompe paliwa spod tylnej kanapy i okazało się ze w uszczelce gumowej bylo duzo piachu. Wyczyscilem cale łączenie i wsadziłem pompę i od tamtej pory nic nie smierdzi pozdrawiam. Zajelo mi to pol godziny roboty.

Pół godziny tam gdzie baku nie trzeba ściągać żeby się do pompy dobrać...

Cytat:
2006-06-21 23:54:26, Wojo pisze:
Pół godziny tam gdzie baku nie trzeba ściągać żeby się do pompy dobrać...

no popatrz... ale wyobraz sobie ze nie raz moga wystapic pewne komplikacje.

Cytat:
2006-06-22 00:37:18, turlis pisze:
no popatrz... ale wyobraz sobie ze nie raz moga wystapic pewne komplikacje.

No zakładam wersję optymistyczną, po koledze

Witam.Miałem też problem .Przyczyna lezałą we wlewie paliwa przy wlocie jest taka ruchoma częsć służąca do unieruchomiania wlewu "tej plastikowej rury " w nadwoziu ten element jest uszczelniony gumowym oringiem tam wlasnie tkwi przyczyna szczegolnie jesli wlew byl juz wyciagany ja te polaczenie uszczelnilem silikonem od srodka wlewu i jest ok

Cytat:
2006-06-21 22:38:55, fizz2 pisze:
to samo ;> na tylnej kanapie o w bagażniku a zasysa wam korek po ostrzejszej jezdzie? bo jak przycisne to zawsze mam pssssssssssssssssss i mało mnie nie wciągnie ;>

Mi nie zasysa-czy to zle?

Cytat:
2006-06-21 23:41:19, Radek_ZG pisze:

a tą pompe wyciągnąć przez otwór jak się podniesie tylną kanape??

wyciagnac to razczej niee,,,predzej "podlaczyc" lub odlaczyc przewody. Ktos opisywal ze robil wiekszy otwor by latwo dostac sie do pompy paliwa

Noo zapomnialem napisać że ja mam pod kanapą wycięta blache i pompa wychodzi bez problemu...

Cytat:
Radek_ZG Wysłany: 2006-06-22 18:52:54

Noo zapomnialem napisać że ja mam pod kanapą wycięta blache i pompa wychodzi bez problemu...

no wlasnie,,,wiec rekord czasu w naprawie byl rzeczywiscie NIEZIEMSKI

serdeczne dzięki za wszelkie informacje,jutro idę się z tym bawić to się okaże co to jest,