Kratki wlotu powietrza w przednim zderzaku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak jest zderzak w klusce b z przodu to albo z halogenami, albo bez.
Jest jednak coś co łączy oba rodzaje zderzaków a mianowicie czarne kratki / wloty/ skrzela po bokach zderzaka. O dziwo te czarne zaslepki są wyjmowane. Ja się pytam po co ? Czy jest jakas opcja która umożliwia tam montaż jakiś urządzeń, świateł itp skoro halogeny montowane są bliżej środka pojazdu ?

[ wiadomość edytowana przez: Cleber dnia 2006-06-22 11:47:17 ]
[ powód edycji: zmiana tematu ]

tutaj możesz zobaczyc (fotki na dole w treści aukcji) co ktoś zrobił z omawianym miejscem

Dzięki - a nie ma do tych kratek jakis oryginałów oplowskich?

Hey,
Nie wiem jak w innych silnikach, ale u mnie czyli 2,5TD/95 za tymi kratkami są kanały wiadące do :
po lewej - intercooler
po prawej - chyba chłodnica oleju - taki jakby drugi intercooler
Zaślepianie tego lamkami chyba nie jest najsłuszniejsze.
Pozdrawiam
Piotr

Z tego co wiem - w dieslach te kratki sa przewiewne tak jak napisał p123 za nimi idą odpowiednie kanały natomiast w benzynach kratki są zaślepione (nie przelatuje przez nie powietrze) - jako że zderzaki sa na pewno uniwersalne do beny i diesla zaślepki musza byc wyjmowane zeby wstawic odpowiednia kratke.

W katalogach D&W sa do kupienia "fachowe" wloty powietrza które można zamontować w te miejsca. Cena ich to inna sprawa mały kosmos

ja mam te "dziury" troszke powiekszone,a w nich taka sama "siatke" jak w atrapie.halogeny usunalem.

Ja kupiłem Omegę w której jakiś "mądry" załozył pełne kratki zamiast przewiewnych.
Na szczęście zauważyłem to przy pierwszym myciu i zgrabnie wyciąłem otwory w kratkach pozostawiając same żeberka, tak więc nie zawsze trzeba kupować nowe kratki.

A czy może ktoś, kto ma halogeny zmierzyć czy zmieszczą się w te otwory obok? Jeśli by tak było to zakupiłbym halogeny i nie zmieniając zderzaka tam je wpasował.

A zobacz
TU

Może taki coś wpasujesz?