MotoNews.pl

Nie zawsze sie włącza prawy xenon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Kilka razy po włączeniu swiateł, komp krzyczał "headlight tail light", doszedłęm że nie swieci prawy xenon.Ale po wyłączeniu i włączeniu już swiecił i błędu nie było.
Pytanie jest takie, dlaczego ten ksenon nie zawsze sie włącza?To jakas standardowa wada czy jak to jest...mam ten samochod od kilku dni wiec jeszczen nie wszysto wiem:/
pozdrawiam

witam
ja mam ten sam problem z lewym,po wymianie żarówek na nowe częstotliwość gaśnięcia wyrażnie się zmniejszyła ,ale i tak raz na kilka dni zgaśnie

Cytat:
2006-06-23 10:15:35, kopernik8 pisze:
Witam! Kilka razy po włączeniu swiateł, komp krzyczał "headlight tail light", doszedłęm że nie swieci prawy xenon.Ale po wyłączeniu i włączeniu już swiecił i błędu nie było. Pytanie jest takie, dlaczego ten ksenon nie zawsze sie włącza?To jakas standardowa wada czy jak to jest...mam ten samochod od kilku dni wiec jeszczen nie wszysto wiem:/ pozdrawiam

To nie jest standardowa wada. Na czuja obstawiałbym "zapłonnik", ale w zasadzie może być cokolwiek w układzie zasilania lampy. Możesz wymienić stronami i sprawdzić, czy problem przeniesie się na drugą stronę. Albo pożyczyć

pozdr, Robert

Ja mam xenony i nic takiego nie dzieje sie. Moze siada Ci przetwornica wysokiego napiecia....zrob tak jak radzi Ci Nixon, zamien przetwornice to bedziesz wiedzial czy to to.

1) Jak słusznie radzi Nixon - najpierw zamień stronami np. palniki / żarówki (zależnie od tego, jak kto to nazywa). Jeżeli błąd przejdzie, to oczywiście wiesz wszystko. Na allegro 60pln/szt - ostatnio kupowałem i bez uwag.
2) Miałem też podobnie po ostrym myciu - coś musiało się pieprzyć. Zaradczo nie leję już wodą wprost w rejony szczelin wokół lampy (a dodatkowo ze względu na konstrukcję u mnie, gdzie przetwornica jest b. blisko elementów metalowych z tyłu - założyłem na nią z tyłu porządną gumę izolującą). I już nie wróciło.

Może to coś pomoże?

Ok dzieki za rady. Niestety wujezdzam i nie bede miał kiedy sprawdzić a szkoda.Może jak wroce to problem u nie bedzie
pozdrawiam

A tak sie zapytam, macie LPG w swoich omach tzn jezeli macie V6?

a czy zmienił się kolor świecenia??
jezeli nie to bardziej prawdopodobna przetwornica niestety

Ja co prawda nie mam xenonów, ale efekt miałem podobny. I też prawy. Okazało się, że się upalał przewód tuż przy żarówce. Przycięcie i zlutowanie rozwiązało problem Może to taka duperelka?