MotoNews.pl

Wbicie LPG do dowodu!! mega problem!! pomocy:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
W zeszlym roku zalożylem sobie instalacje LPG, ale niestety zupelnie wypadlo mi z glowy wbicie lpg do dowodu!! kiedy na przegladzie okresowym zauważyli ze nie mam wbitego gazu do dowodu nie chcieli mi wbic pieczatki z przegladem!! Cały problem polega na tym ze zaginela mi faktura z montazu instalacji a firmy ktora mi ja montowala juz nie ma!! Rozmawialem w urzędzie jak rozwiazac moj problem ale za cholere co mam zrobic, wysyali mnie do archiwum gdzie przechowywane sa faktury ale tam tez nie mogli mi w zaden sposob pomoc.. Jestem w totalnej kropce bo za tydzien wyjezdzam na wakacje i koniecznie musze miec wazny dowod!! Wiem że cala sytuacja jest niewiarygodna i wykazalem sie totalna glupota.. Ale moze ktokolwiek ma jakis pomysl jak rozwiazac moj problem?? Po kilku telefonach do ludzi ktorzy pracowali w tej firmie wiem ze nie mam szans znales mojej faktury;/

Blagam o pomoc!!

ps. Może instenieja jakies badania ktore moge wykonac a ktore uznaja w urzedzie?? jestem z katowic

wypisać nową i po problemie.opłacisz tylko 22% vatu i 19% dochodowwego z wysokości faktury.

Człowiek, który był właścicielem tej firmy mimo iż ona już nie istnieje musi trzymać wszystkie papiery przez 5 lat. Więc musi mieć kopię FV, na której Ci tak zależy.

no albo tak jak croma1 pisze. Musisz pojechać do pana Józka do zakładu i załatwić z nim fakturę. Zapłacisz mu 22% watu + na piwko gościowi i masz z głowy.

Masz rację pod warunkiem ,że to był legalny warsztat z niekupowanymi homologacjami i lewymi fakturami potrzebnymi tylko do rejestracji w urzędzie.

Cytat:
2006-06-23 17:27:53, dombee pisze:
Człowiek, który był właścicielem tej firmy mimo iż ona już nie istnieje musi trzymać wszystkie papiery przez 5 lat. Więc musi mieć kopię FV, na której Ci tak zależy.