Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pawel0240 CB FORUM nadajnik Opel Astra GT Zabrze / Katowice | 2006-06-26 16:18:39 moc wyjsciowa to defekt fabryczny koncowek mocy poniewaz takie sa montowane w CB i nie maja takiej mocy jak powinny , a do tego kazde radyjko ma inna moc. Tak samo ma sie to do czestotliwosci gdzie maja one lekkie odchylenia od prawidlowych. |
gokyu punciak II... z wiel ... bytom | 2006-06-27 09:02:55 adams - bo sprawy maja sie tak... jak chcesz zablysnac czyms nowym, to nalezy najpierw poznac teorie (przynajmniej ja tak robie), najprostsza forma zglebiania wiedzy teoretycznej jest przejrzenie forum... wiem, wiem dziecinko - jest tego sporo... coz, poswiecilbys dwa wieczory i mialbys jako taki zarys tematu, na ktory "sie rzuciles"... - nienawidze moralizowac, ale teraz robie to z dzika radoscia...
ja, na ten przyklad, na "sibi" chodze od niecalego miesiaca, i juz pierwszego wieczora wiedzialem, ze alany za 2 stowy to bajer dla laski obok i szumy w eterze... - jakbys wlazl na anteny - to bys wiedzial, ze midland 18-244 - to totalny szmelc... - no ale ty jestes max bogaty i teraz bedziesz placil podwojnie - bo ja np nie wyobrazam sobie "tuningu" tego zestawu - musisz po prostu kupic sobie nowe radio (jak radzili president, badz uniden (520 - jesli chcesz eliminowac smieci eterowe), no i antenka - to podstawa - ja lece na drugim presidencie (teraz ml-145) - i uzywasz w eterze,,, a nie tylko szpanujesz ![]() druga sprawa: jerry - jak cie lubie, tak cie "zjebie" - dlaczego nazywasz palantem kogos, kto nie ma mozliwosci sprawdzenia, badz prozaicznie nie wie, ze ma tak banalny problem z zerami... to ze allegro generuje chinskie smieci - MY wiemy od dawna, a obrzucac szambem bogu ducha winnych ludzi, ktorzy moga (bo maja takie prawo) o tym nie wiedziec... ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: gokyu dnia 2006-06-27 15:49:37 ] |
![]() motokoles BMW 318i M40 wlkp. | 2006-06-27 14:11:34
To ze radyjko ma byc sprawne to wiadomo, nie przejmuj sie tym ze to alan100, to tez spoko radyjko ale......antena....to jest podstawa!!! teraz nawet jakbys podłączył twgo Unidena to uwierz mi ze nic lepiej bys nie usłyszał i ciebie tez. Poprostu zainstaluj antenę nie na magnes, bo te na magnes to nie są anteny tylko gówna co wyglądać ma jak antena do CB. Chociaz kup uchwyt na bagażnik i antenę długą i nie za 50zł tylko chociaz za 150-200zł Nalezy to prawidłowo zestroić i zobaczysz ze bedzie super. powodzenia. |
gokyu punciak II... z wiel ... bytom | 2006-06-27 14:36:02 motokoles - co ty chrzanisz... a slyszales o antenach serii ML??????
czy paski w twym dresie juz ci supelnie zamotaly zwoje... presidenty, sirie, midlandy - ML-145 - jak najbardziej do mobila, i brzmi i wyglada fachowo... |
![]() MacTB CB FORUM nadajnik S60 i CBR600 Warszawa | 2006-06-27 15:41:33 Choć staram się ograniczać używanie słów typu "chrzanisz" to tym razem rzeczywiście muszę zawtórować koledze: motokles chrzanisz! ![]() Jest cała masa bardzo dobrych magnesówek to po pierwsze. A po drugie Alan 100+ to nie jest jak napisałeś "spoko radyjko", to jest wręcz wzorcowy przykład szumofonu. Jedno z najsłabszych CB jakie można kupić na nszym rynku. Pozdrawiam! |
gokyu punciak II... z wiel ... bytom | 2006-06-27 15:52:12 MacTB - wnioskuje z opisu, ze kolega motokoles jest raczej nasluchowcem, anizeli cb-radiowcem - taki sie nie odezwie gdy go wolaja, a sam co 5 km (bo na wiecej mu sprzet nie pozwoli) wola rozpaczliwie: "jak drozka z... do..." - typowy przyklad kogos, komu w temacie "sibi" gdzies tam dzwony bily, tylko nie wiedzieli gdzie...
szkoda... bo dzieki takim w eterze jest jak jest... ![]() |
![]() JerryP CB FORUM nadajnik Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2006-06-27 23:37:35
|