Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-06-26 16:12:22 Bylem kiedys na DEKERTA i chcialem kupic aku. ale widzac ich podejscie do klienta powiedzialem sobie mam was w dupie....!
Czulem sie jakbym komus zawaracl dupe i głowe nawet bałem sie o cos pytać cieci morowych.. Pojechalem na prandoty i mam spokuj przynajmniej dziadek ktory tam obsluguje wie od razu jaki do mnie wchodzi (taki wysoki nie jak standardowe futury itp.) |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-06-26 16:28:48 a firmę polecam dodać do wątku "niepolecane firmy"
co do aku, mi się bardzo miło jeździ na Boschu Silver - nawet oczka nie ma - po prostu chodzi, dopóki nie przestanie :d pzdr |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-06-26 17:32:26 A żeby było śmieszniej to mnie namawiali żebym przyjechał jutro jak będzie elektryk to mi to naprawi) Już widze jak wymianiają cały alternator albo coś grzebią na potege niepotrzebnie. Najgorzej że u mnie z czasem strasznie krucho i po prostu nie mam kiedy się z nimi użerać. Może jeszcze raz tam pojade i powiem im co o tym myśle. Powołali się na taki punkt gwaranji " spływ mas czynnych spowodowany napięciem ładowania poniżej 13.9V czy powyżej 14.5 Volta" co niby ma unieważnić gwarancje. Na dowód tego wykazali że mam ładowanie na poziomie 13.5 Volta . A elektryk twierdzi że ładowanie jest w porządku a facet zna się na tym bo niejednemu już pomógł i naprawde dobry jest.
A może faktycznie wpisać ich do firm nierzetelnych gdzie nie można w ogóle liczyć na załatwienie gwarancji? Coś i się wydaje że to będzie najprostszy sposób załatwienia tej sprawy może jak straca klientów na to swoje badziewie to wtedy pójda po rozum do gowy) Pozdro. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-06-26 21:15:57 Piter, podjedź do dziadka na Prandoty, niech rzuci okiem na to i się wypowie czy podejdzie pod gwarancję czy nie.
Jak dla mnie to ten pii... zakład chce Cię spuścić najwyraźniej po brzytwie, bo co innego salon firmowy Centry (o ile jest taki w Kraku), a co innego hurtownia czy sklep, który ma w cholerę różnego badziewia i nie chce im się babrać w procedury reklamacyjne ![]() U mnie jak na razie 1,5 roku Centra Futura i nic się nie dzieje ![]() Pozdro. |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-07-03 16:10:49
Ja jak kupowałem Centre Future to w cenie było "darmowe" sprawdzenie ładowania. U mnie było 13,8V co jest zgodne ze specyfikacją Toyoty ale gościu stwierdził że jak przyjade reklamować to nie uznają... 2 lata juz mineły (chyba) ale nichby tylko spróbowali.. Na akumulatorze jest wyraźnie napisane ze pasuje do Toyoty z silnikiem diesla więc jeśli mój alternator działa tak jak go projektowano to mogą mi... I jedna uwaga do Futury-jak juz piszą że pasuja do konkretnych samochodów to mogłby faktycznie pasować a nie, że trzeba podkładać jakieś kawałki gumy.. Pozdrawiam |