Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_Grzesiek_ Pełnoprawny Klubowicz Corsa B , był Senato ... Szczecin | 2003-04-29 18:23:21 Hej!
Hmm... Taki przebieg być może to nie zawiele dla zespołu napędowego w takim samochodzie (reszta samochodu już tak bardzo nie odczuwa ilości kilometrów, oczywiście wymieniając zużyte elementy)ale... No cóż, nie wiem co na twoim miejscu bym zrobił. Ale chyba poszukałbym innego samochodu z mniejszym przebiegiem. Ciekawe jest to , znając praktyki komisów , że zostawili na liczniku tak duży przebieg! Uczciwi? Albo miał dużo większy i żeby nie było wpadki przy oglądaniu stanu pojazdu zostawili tylko (aż) tyle? Idealnie, ale nie do wykonania ,byłoby zdjąć głowice. Wiele by to wyjaśniło. |
bzyk opel omega karawan kobylin | 2003-04-29 20:01:39 WIELKIE DZIEKI Porozglądam się raczej za innym. Niepowiem ale ten przebieg też mnie troche zniechęcił. NARA |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-04-30 07:25:02 8000 to podejrzanie tania jak zupa. |
![]() Hipos vectra Konstancin-Jeziorna | 2003-04-30 09:39:08 sprawdz tez ilu wlascicieli mila ten samochod i badz raczej niedowiarkiem.
Stary mial passata od nowosci i zrobil nim 350 000 tys w 12 lat bez dzwona. Jedyna wieksza naprawa silnika (nie licze spraw typowo serwisowych) to wymiana uszczelniaczy. Po 350 tys silnik bral 1 litr na 15 000 i mial super kopa. |
![]() Quattro Forumowicz Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2003-04-30 10:10:53 Ale to był passat ![]() ![]() |
![]() HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-04-30 10:23:14 Przebieg, przebiegiem, ale najważniejsze sš oględziny auta. Osłuchanie pracujšcego silnika, czy nie wali, nie dzwoni - może był remontowany - a to na korzyć, więc te 300.000 km niewiele Ci powie na odległoć. Trzeba zapalić, pogazować sprawdzić jak zachowuje się przy 4000 obrotów, bo to momet załšczania DualRamu itd... Otwórz korek oleju przy pracujšcym zimnym jak i ciepłym motorku - jak dymi to piercienie do dupy itd... Temperatura pracy nie może przekraczać na wskaniku 95 stopni - a sprawny układ chodzenia w tym motorze to podstawa. Równoć pracy, to również ważna rzecz - silniki te chodzš równo i cicho. Ale z tym cicho, to jest nie zawsze. Może hałasować pompa wodna, która może już być zuzyta no i bardzo często hałasujš wycišgnięte łańcuchy rozrzšdu - u mnie np. słuchać szum w puszcze rozrzšdu - wiadczy to o nacišgnięciu łańcuchów. Auto nie może się dławić, falować na obrotach, a po przegazowaniu musi przejć Ci dreszcz na plecach - tylko dwięk prawidłowo działajšcego C30-SE, SEJ spowoduje takš reakcję... |
bzyk opel omega karawan kobylin | 2003-04-30 16:15:29 DZIEKI "HEVA" I WSZYSTKIM POZOSTAŁYM Teraz zaczne znowu myśleć. Jak ją oglądne to pogadamy. DZIEKI POZD..... |
dedan Elbląg | 2003-04-30 21:01:22 Biorąc pod uwage trwałość silników Opla, jesli kupisz auto z przebiegiem 300 tys, to teoretycznie powinienneś pojeździć bez kłopotów z silnikiem do ok. 420 tys. Niemniej, nie wchodziłbym w taki układ. Za taka cenę powinieneś wyszukac auto z przebiegiem do 200 tys. Ale generalnie zastanawiałbym się nad kupnem Opla za taką cenę Doradzam rozważenie inych opcji. Np. kumpel niedawno kupił Fiata Tipo 1990 r, ( zapłacił 8500) gaz, sprowadzony, zero śladów korozji, instalacja gazowa drugiej generacji roczna. Przejechałem sie ta bryczką i chodziła bez zarzutu, nawet na gazie miała niezłe pierdolnięcie. Nie pakuj się w wielką brykę z taki przebiegiem, bo będziesz stanowił niewyczerpane źródło radości dla właścicieli warsztatów. |
![]() disel Gliwice | 2003-04-30 23:45:19 porownywac omege 3litry z fiatem????????????????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bzyk opel omega karawan kobylin | 2003-05-01 00:24:41 WITAM Jak już mówiłem jak zobacze to powiem coś wiecej. Jestem zapalonym wielbicielem OMEGI więc inne auto nie wchodzi w GRE. Jesli będzie coś nie tak to sobie ją odpuszcze i poszukam innej NARAZIE DZIEKI................ |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2003-05-01 09:14:09 300 tyś na taki silnik to niewiele ale niewiesz jak jeździli poprzedni właściciele, może spokojnie a może to był jakiś kat, a co do przebiegu mój sąsiad zrobił Passatem 450000 bez remontu i to w dodatku benzyniakiem, które robił jako samochód zaopatrzeniowy. |
![]() Bartek RegionAdmin Monza Gdańsk | 2003-05-02 21:22:01 Wszystko zależy od tego jak było jeżdżone oraz czy facet dbał o silnik (nieprzegrzał go, lał pożądny olej pilnował poziomu itp.). Dla żędowej 6 stki Opla 300.000 to niejest żadna tragedia. A no LPG. Z doświadczenia wiem że te silniki nielubią Gazu. Innymi słowy jeśli niezobaczysz, nieprzejedziesz się to niczego się niedowiesz. Gorąco zachęcam Cię żebyś pojechał na oględziny.
P.S 8000 jak urg słusznie zauważył to taio jak barszcz. Mój dziadek sprzedał w zeszłym roku Omesię A z 89' de facto golasa bo Wersja Dimond ma tylko skórzaną kierownicę i bordkompa + był tam szyber. Silnik C20NE 130tys przebiegu w stanie IDEALNYM za 8500 |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-05-02 23:27:59 Moim zdaniem, żeby nie wiem jak jeździć to 300tkm jest to bardzo dużo. Silnik, skrzynia czy most w sumie są najprostsze do odbudowy i rezultat na ogół jest znakomity. Natomiast nadwozie, podwozie i tysiące dupereli po takim przebiegu mogą stworzyć lawinę problemów które pojedynczo niby nie są istotne, ale w dużej ilości zamęczą psychicznie i finansowo. |
![]() kamil26 Opel Vectra 2.6 CDX wrocław | 2003-05-05 01:33:27
No ![]() ![]() ![]() Jak ktoś szuka auta to nie jakiegokolwiek za tyle pieniędzy ile ma. Ale do rzeczy: Omega 3.0 - nikt nie kupuje takiego samochodu, aby jeździć po mieście, albo drugie auto dla żony itd. = 20/25tys rocznie to minimum, więc jeśli znajdziesz omegę z 91r 3.0 i będzie w ogłoszeniu napisane że ma 130tys przebiegu to znaczy że może na bieżącym silniku ![]() Ostatnie auto jakie miałem miało 130tys i 4 lata, teraz 2.5r. 100tys. Kamil P.S. Zawsze to piszę - jak Ci się spodoba to kupuj!! i tak będziesz w takie auto musiał łożyć |
![]() Monza Łódź | 2003-05-05 01:50:34
Witam Temat gazu przerabiałem już w Senatorze A1 3.0 i kilku Monzach ![]() Pozdr. Krzysztof |
bzyk opel omega karawan kobylin | 2003-05-05 22:08:22 WITAM
WIELKIE DZIEKI WSZYSTKIM |