SZCZELINA W 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie kto wie jaka ma byc lub jaka jest odpowiednia szczelina w aparacie zaplonowym w 2107 1500 89rok.Mam szczelinomierz ale nie wiem jak odpowiednio go uzyc a chce dla mojej lady zrobic jak najlepiej

w silniku 1300 jest 0,35-0,45 a w 1500 zaraz sprawdze

tez taka. czyli 0,35mm-0,45mm.

chyba sama technike ustawiania przerwy znasz

Technike??A masz cos wiecej do powiedzenia,moze mi podpowiesz

Cytat:
Mam szczelinomierz ale nie wiem jak odpowiednio go uzyc a chce dla mojej lady zrobic jak najlepiej

Twoje pytanie na temat używania szczelinomierza, jest z cyklu, jak sprawdzić czy moja partnerka jest dziewicą?? Wkładasz i sprawdzasz od cała filozofia, a co do samej wartości to polecam przeczytać w instrukcji, zresztą chyba na naszej stronce tez jest ta informacja.
DEx

dzis mialem ustawiana szczeline ale na oko i dlatego chce wiedziec jak to sie robi oprocz wsadzenia przyzady i dokrecenia sroby bo innego sposobu nie ma a przynajmniej nie znam.A chce miec jak najlepiej

Cytat:
2006-06-27 20:07:12, maniek0011 pisze:
dzis mialem ustawiana szczeline ale na oko i dlatego chce wiedziec jak to sie robi oprocz wsadzenia przyzady i dokrecenia sroby bo innego sposobu nie ma a przynajmniej nie znam.A chce miec jak najlepiej

Jak chcesz mieć lepiej to kup aparat bezstykowy i załóż elektroniczny zapłon.

Cytat:
2006-06-27 21:08:36, Grzegorz2107 pisze:
Jak chcesz mieć lepiej to kup aparat bezstykowy i załóż elektroniczny zapłon.

i siusiakiem o blat mam w pugu... przekleństwo....

Dobra rada, przed ustawieniem szczeliny - sprawdż wszystko:
- czy palec nie ma luzów (nie lata na boki)
- czy działa podciśnieniowy regulator wyprzedzenia zapłonu
( zaśsij w rurkę an aparacie czy chodzą ciężarki)
- sprawdż styki czy nie nadpalone
- czy wszystkie plastiki są na miejscu (są tam naprawdę drobne
duperele, które lubią się czasem pokuzować i wypaść

Bedziesz grzebal , az w koncu stwierdzisz , ze czas kupic nowy aparat.

widze ze temat zszedl na temat elektronicznego zaplonu to moze ktos wie na jakiej zasadzie dziala on w NIVIE??
chodzi mi czy ma on przyspieszacz podcisnieniowy czy jest tam jakas mapka zaplonu??
i jak jest to czy da sie ja zmienic??

bo nie wiem czy on poprostu zmienia zaplon na bezstykowy czy wszystko.

mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi

Kiedy w mojej ŁADNEJ (2107) zapłon zaczął szfankować regulowałem kręciłem j nic to nie dawało więc kupiłem nowy koszt nie wielki tak mi się wydaje 82 zł za kompletny łącznie z palcem i kopułką!

jesli w sumie jestesmy juz w temacie przerywacza to jesli komus nie chce zapalac na zimnym silniku to głownym problemem jest zle ustawiony lub wytarty p0rzerywacz . to tak na marginesie !!!