Osłony przegubów - Samara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pomocy, ja juz nie mam siły! chodzi mianowicie o osłony przegubów tzw. manszety. regularnie co jakies pół roku (albo i czesciej) musze je wymieniac. Niby kupuje w sklepie z czesciami do łady ale to chyba jakas polska podróba z kiepskiej gumy. moze ktos wie od jakiego innego auta by pasowały i trwalsze były co najważniejsze.

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2006-07-01 09:33:15 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

Gdzieś mi się o uszy obiło, może na forum wyczytałem (proponowałbym skorzystać z wyszukiwarki), że pasują od Golfa, ale nie dam głowy.
Swoją drogą to albo masz wielkiego pecha do maszet albo często bierzesz udział w jakichś hardcore'owych off-roadach bo ja jak wymieniłem swoje: lewą pod 2.5 roku temu a prawą- ponad 2 lata temu to jeszcze się trzymają. Zaznaczam, że nie jeżdzę ani wolno, ani mało

mówisz chyba o golfie II, a jezdze tez duzo i to po prostu chyba pech, jaks guma zlezała czy co, no szlag mnie trafia, jak pomysle o tym.

na pierwszy rzut oka od golfa powinny pasowac... jezdze teraz golfem a w samarca wymienialem oslone w maju i sa dosc podobne chociaz nie wiem czy w golfie nie troche mniejsze

poszukaj jakichś rosyjskich, ruska guma przetrwa wszystko

dzieki wszytkim za podpowiedzi, dzis załozyłem od forda, pasowały a w sklepie pan powiedział ze dobre i mało kto narzeka, zobaczymy, okaze sie w praniu! swoja droga to mam nadzieje ze nie bedzie to takie g.... jak ostatnio i nie przyjdzie mi ich wymieniac po kilku miesiacach! jeszcze raz pozdrawiam.

jeszcze napisz od jakiego forda

Niestety koledzy wam nie napisze od jakiego ale moge podac producent: GKN Drive line Spidan i tu oznaczenie numeru 26217. modelu samochodu nie podam jak juz pisałem. pozdrawiam