Uniden 520XL + President OHIO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zamiar zakupic zestaw jak w temacie. co o nim sadzicie?
jak daleki i dobry zasieg moge osiagnac?
czy nadaje sie do Audi A4 1.9 TDI sedan?
jezdze dosyc szybko, czesto 180 i wiecej. czy nie bede mial sladow po magnesie? czy potrzebna jest jakas specjalna podstawka pod magnes? czy nie zerwie mi anteny?
pozdrawiam

No to tak:
Radyjko jest super sam takie mam i nic lepszego prócz presidentów nie ma.
A antenka taka sobie, poleciłbym lepszą Wilson Little Wil o lepszej długości fali bo 5/8 i mocniejszą bo 300watt nio i taką antenkę tez posiadam w zestawie z wyżej wymienionym radyjkiem.
jeżdzę z ną na peugocie 406 i tez śmigam 180-200 i nic się nie dzieje

Wszystko si. ale, jest jedno ale: Przed rysami karoseri w magnesówce się nie uchronisz, większymi bądź mniejszymi.
No chyba żes pedancik i będzi ci się chciało za każdym wystawieniem czyścić dach.
No i właśnie problem z kablem bo jak antenką ustawisz na dachu a kabel póścisz tyłem do klapy i bagażnika auta to gwarantuję że ten owy kabel równiez przy tak dużych prędkościach narobi niezłego bigosu na lakierku(tak jest u mnie) i teraz bym już magnesu nie kupił tylko zamontował na stałe antenę wiercąc po chamsku otwór na srodku dachu.
Ale wybór nalezy do Ciebie
Pozdrawiam

dzieki z twoja opinie
a jesli postawie antene nie na srodku dachu lecz z boku i puszcze kabel przez okno? skroce w ten sposob droge kabla do wnetrza auta
czy do anteny na magnesie cos trzeba jeszcze dokupic (moze jakas specjalna podstawka chroniaca lakier, albo uszczelka ?) czy po prostu stawiam na dach i jazda?

a co sądzicie o takich przyklejanych podkładkach?
www.allegro.pl/item112479030_nie_rysuj_dachu_naklejka_pod_antene_zawiercie.html

czy to w ogóle sie sprawdza?

Cytat:
2006-06-28 16:43:53, jackie9c1 pisze:
mam zamiar zakupic zestaw jak w temacie. co o nim sadzicie? jak daleki i dobry zasieg moge osiagnac? czy nadaje sie do Audi A4 1.9 TDI sedan? jezdze dosyc szybko, czesto 180 i wiecej. czy nie bede mial sladow po magnesie? czy potrzebna jest jakas specjalna podstawka pod magnes? czy nie zerwie mi anteny? pozdrawiam

Witam!
Ja mam właśnie taki zestaw. Jest ok. Co do anteny i podkładki - ohio ma w zestawie gumową podkładkę pod magnes. Ja zakładam antene tuz przy klapie bagażnika na dachu - kabel jest wtedy napięty i nie obija się o dach. Co do rysek - na pewno dużo pomoże jesli przed zakladaniem anteny przeczyscisz miejsce na ktorym przyłożysz magnes (ja do tego używam takich jednorazowych wilgotnych chusteczek). Z ohio jechałem 185 km/h i nie urwała się, ale z tymi predkościami bym uważał, bo dużo zależy od siły i kierunku wiatru, pogody. Niedawno na trasie rozmawiałem z seatem, ktory miał ohio na dachu, kolega ten mowił ze jechał 220 z tą antenką i nic sie nie działo, nie było śladu przesunięcia.
Co do zasięgów to są wystarczające do praktycznego używania cb przez kierowcę. Jak do tej pory nie żałowałem, ze kupiłem ohio, chociaż dzisiaj kupiłbym już raczej Wilsona Little Will. Natomiast troche żałuje ze zainwestowałem w U520, mysle ze go sprzedam(mimo ze ma dopiero 2 miesiące) i zainwestuje w walkera albo tylora, czekam jeszcze na jakies newsy o nowym johnsonie i tylko dlatego nie zmieniłem jeszcze radia.

Pozdrawiam

ja tez sklaniam sie chyba ku wilsonowi little will (po przeczytaniu opinii na forum)
zbiera bardzo dobre recenzje i jest tansza
a dlaczego jestes rozczarowany U520? mnie sie podoba ze jest naprawde male i jest bardzo chwalone przez innych uzytkownikow.
co jest wg ciebie z nim nie tak?
co takiego maja te presidenty, ze wolalbys je zamiast U520?
(wizulanie podoba mi sie TTI 880 bo ma ladne niebieskie podswietlenie, ale jest chyba zbyt duzy
pozdrawiam i dziekuje za opinie

Cytat:
2006-06-29 20:20:18, jackie9c1 pisze:
ja tez sklaniam sie chyba ku wilsonowi little will (po przeczytaniu opinii na forum) zbiera bardzo dobre recenzje i jest tansza a dlaczego jestes rozczarowany U520? mnie sie podoba ze jest naprawde male i jest bardzo chwalone przez innych uzytkownikow. co jest wg ciebie z nim nie tak? co takiego maja te presidenty, ze wolalbys je zamiast U520? (wizulanie podoba mi sie TTI 880 bo ma ladne niebieskie podswietlenie, ale jest chyba zbyt duzy pozdrawiam i dziekuje za opinie
nowy

Witam!
Wilson wedlug innego forum jest o dwie klasy wyzej niz ohio dzieki swojej konstrukcji
Co do U520 - ja uwazam ze jest to radio idealne rzeczywiscie do auta w Polsce. Natomiast nie nadaje sie do podrozowania po Europie. Nie ma FM, nie ma przelaczania 0/5, poza tym od niedawna jak wiesc niesie, ma cofnietą homologację- czyli podsumowując nie kupiłbym drugi raz i chetnie sprzedam. Co do radyjek presidenta, na początku myslalem zeby zamienic u520 na jego bliźniaka harry2asc jednakze ponoc president kiepsko zrobił te radia i nie są za bardzo trwałe. Dlatego zainteresowalem sie tylorem i walkerem - tylor jest ok ale nie ma rfgain (a ta funkcja bardzo mi sie podoba), nowy tylor3asc wedlug fachowcow jest radiem, ktorego nie udalo sie technikom zepsuc (tak jak to czesto czynią skutecznie z nowymi konstrukcjami)
Walker - jest duzo fajniejszy i bardzo mi sie podoba dlatego i na to radio zwrociłem uwagę - waham sie jednak czy inwestowac w ten model bo jeszcze nadal jest mało o nim opinii.

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: FPioter dnia 2006-06-30 16:12:51 ]

Jak go bedziesz mial to napiszesz opinie i tym samym dolaczysz do grona mniej lub bardziej zadowolonych