| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
duhh MMaz | 2006-06-28 23:28:14 a co sądzicie o takich przyklejanych podkładkach?
www.allegro.pl/item112479030_nie_rysuj_dachu_naklejka_pod_antene_zawiercie.html czy to w ogóle sie sprawdza? |
FPioter Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-06-29 18:53:12
Witam! Ja mam właśnie taki zestaw. Jest ok. Co do anteny i podkładki - ohio ma w zestawie gumową podkładkę pod magnes. Ja zakładam antene tuz przy klapie bagażnika na dachu - kabel jest wtedy napięty i nie obija się o dach. Co do rysek - na pewno dużo pomoże jesli przed zakladaniem anteny przeczyscisz miejsce na ktorym przyłożysz magnes (ja do tego używam takich jednorazowych wilgotnych chusteczek). Z ohio jechałem 185 km/h i nie urwała się, ale z tymi predkościami bym uważał, bo dużo zależy od siły i kierunku wiatru, pogody. Niedawno na trasie rozmawiałem z seatem, ktory miał ohio na dachu, kolega ten mowił ze jechał 220 z tą antenką i nic sie nie działo, nie było śladu przesunięcia. Co do zasięgów to są wystarczające do praktycznego używania cb przez kierowcę. Jak do tej pory nie żałowałem, ze kupiłem ohio, chociaż dzisiaj kupiłbym już raczej Wilsona Little Will. Natomiast troche żałuje ze zainwestowałem w U520, mysle ze go sprzedam(mimo ze ma dopiero 2 miesiące) i zainwestuje w walkera albo tylora, czekam jeszcze na jakies newsy o nowym johnsonie i tylko dlatego nie zmieniłem jeszcze radia. Pozdrawiam |
FPioter Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-06-30 16:10:27
Witam! Wilson wedlug innego forum jest o dwie klasy wyzej niz ohio dzieki swojej konstrukcji Co do U520 - ja uwazam ze jest to radio idealne rzeczywiscie do auta w Polsce. Natomiast nie nadaje sie do podrozowania po Europie. Nie ma FM, nie ma przelaczania 0/5, poza tym od niedawna jak wiesc niesie, ma cofnietą homologację- czyli podsumowując nie kupiłbym drugi raz i chetnie sprzedam. Co do radyjek presidenta, na początku myslalem zeby zamienic u520 na jego bliźniaka harry2asc jednakze ponoc president kiepsko zrobił te radia i nie są za bardzo trwałe. Dlatego zainteresowalem sie tylorem i walkerem - tylor jest ok ale nie ma rfgain (a ta funkcja bardzo mi sie podoba), nowy tylor3asc wedlug fachowcow jest radiem, ktorego nie udalo sie technikom zepsuc (tak jak to czesto czynią skutecznie z nowymi konstrukcjami)
Walker - jest duzo fajniejszy i bardzo mi sie podoba dlatego i na to radio zwrociłem uwagę - waham sie jednak czy inwestowac w ten model bo jeszcze nadal jest mało o nim opinii. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: FPioter dnia 2006-06-30 16:12:51 ] |
![]() pawel0240 CB FORUM nadajnik Opel Astra GT Zabrze / Katowice | 2006-06-30 22:54:05 Jak go bedziesz mial to napiszesz opinie i tym samym dolaczysz do grona mniej lub bardziej zadowolonych |