Elektryczne szyby - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem sie dowiedzieć ile trzeba zaplacić za mechanizm z elektryką do elektrycznych szyb do 3D - używane i ile trzeba zapłacić za założenie u kogoś kto ma pojęcie a za dużo nie weźmie

Cena od jakiś 250zł wzwyż - za używkę. Załozęnie to nie wiem, ale samemu można to zrobić, nie jest to takie trudne

Cytat:
Cena od jakiś 250zł wzwyż - za używkę. Załozęnie to nie wiem, ale samemu można to zrobić, nie jest to takie trudne

Za komplet?? czy za jedną stronę??

to cena za komplet jeszce musisz dokupic przelaczniki
najlepiej miesc orginalna instalacje pod elektryczne szybki a co do montazu to zobacz tu nullmontaz

1sztuka podnosnika to od 120-160zł zalezy jak trafisz, chyba ze jakas okazja to taniej, do tego przelaczniki 30-50zł i instalacja jesli nie masz.
zalozenie nie mam pojęcia ile... jesli masz instalacje w aucie to sobie poradzisz sam z tym

Cytat:
1sztuka podnosnika to od 120-160zł zalezy jak trafisz, chyba ze jakas okazja to taniej, do tego przelaczniki 30-50zł i instalacja jesli nie masz.
zalozenie nie mam pojęcia ile... jesli masz instalacje w aucie to sobie poradzisz sam z tym

A jeżeli nie mam instalacji to ile kosztuje?? Bo chyba w DIESLU rocznik końcówka 92 r. takiej instalacji nie ma

nom to już zależy...
całe instalacje chodzą po około 100zł
może uda ci się część kupić taniej...
zawsze możesz sam polutować i to będzie najtaniej,
ale będzie zabawy jesli byś chciał to pod skrzynke podpiąć tak jak w serii było, tylko piny w drzwi trza skołować po 2 na strone.

sprawdź sobie, między dźwignią zmiany biegów a ręcznym masz taka zaślepke, taki jakby prostokąt z zaokrąglonymi rogami.
pod nią powinny być 2 wtyczki jeśli masz instalke pod szyby.
generalnie w wersji CLX powinna być taka instalka,
ale wiadomo jak to ford

sam ostatni ozakładałem szybki i powiem, że bez instalacji nie wiem czy by mi sie chciało z tym bawić tak jak to ford przewidział...
poprostu bym kable dorobił jakoś na chłopski rozum nie przez skrzynke, a tak mając instalacje zajęło mi to pare godzin (włącznie z wyciszaniem drzwi) na parkingu pod blokiem
tak naprawde to tylko 6 nitów na strone i 3 śruby od silniczka + rozkładanie i składanie drzwi

p.s. ja instalke miałem wersja CLX rocznik 1991

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2006-06-28 21:19:11 ]

Dzieki
Jutro sprawdzę co się kryje pod tą zaślepką między dźwignią zmiany biegów a ręcznym

nie kazdy CLX posiada instalke pod szyby czy lusterka
ja mialem instalke pod centralny i nic wiecej
przelozylem w drzwiach i w aucie zajelo mi to 7-9 godzin w garazu przy drzwiach lekko otwartych i temp 5C
lusterka zalozone i dzialaja
szyby tesz zalatwilem i dzialaja zamontowanie to okolo 2-4 godzin w zalezonsci od komplikacji
narzecia srubokrety wiertarka wiertal nitownica nity i glowa na karku

dlatego Lukas napisałem, "ale wiadomo jak to ford"
moze kolega będzie miał szczęście i instalka już będzie na miejscu czego mu życze

po zestaw do el. szyb zgłoś się do kolegi Janek-RS. Jak teraz nie ma, to będzie miał za niedługo.

No i sprawdzałem i niestety nie ma instalki do elektrycznych szyb

No to teraz sam już nie dam rady z tą elektryką i chyba nici z elektrycznych szybek

Cytat:
po zestaw do el. szyb zgłoś się do kolegi Janek-RS. Jak teraz nie ma, to będzie miał za niedługo.

A kolega będzie miał używane???? No to muszę napisać na PW

Powiedz ...czy masz c. zamek??
Bo jak nie to proponuje sie zaopatrzec w takowy komplet a nie bedzie problemu z montazem elektryki.Przy okazji będzie wyprowadzenie na el lusterka szybki i el silownik klapy
Oddzielnie raczej nikt Ci nie sprzeda samej wiązki do szybek... no chyba ze będzie wycieta nozyczkami Ale ja w cos takiego sie nie bawie