Swiatła ustawenie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zmienić ustawienie przednich świateł ( oprócz el.regulacji ).?? Byłem miesiąc temu na przeglądzie i niby mi ustawiali ale biją mi strasznie blisko w nocy prawie nic nie widze bo promień może ma ze 3 metry. A jadę w piątek na Chorwacje i to nocą i wolałbym podregulowac nie skladajac wizyty w SKP.

Pokręcić pokrętełkiem przy refletorze.

Podebnę się pod temat:
czy da się podnieść światła drogowe nie zmieniając przy tym położenia świateł mijania? Dla mnie są one zdecydowanie za nisko przy odpowiednim ustawieniu świateł mijania. Poza tym zauważyłem, że gdy mam włączone drogowe, to nie działa elektryczna regulacja ich wysokości.

Z tego co wiem to chyba nie mozna wyregulowac wysokości świecenia świateł drogowych a na pewno nie maja one elektrycznej regulacji....... Regulacja elektryczna dotyczy tylko swiateł mijania.

Cytat:
2006-06-29 09:56:45, Buba030 pisze:
Z tego co wiem to chyba nie mozna wyregulowac wysokości świecenia świateł drogowych a na pewno nie maja one elektrycznej regulacji....... Regulacja elektryczna dotyczy tylko swiateł mijania.

Hmm, no to dziwne, bo gdy podniosę światła mijania, to drogowe świecą wyraźnie wyżej niż przed ich podniesieniem. Regulacja moim zdaniem działa tylko przy włączonych światłach mijania, ale zmienia ustawienie jednych i drugich.

No przeca regulacja podnosi i opuszcza cały reflektor, a nie same żarówki, więc nie bardzo wiem co kombinujecie.

Cytat:
2006-06-29 09:40:03, Bednar pisze:
Podebnę się pod temat: czy da się podnieść światła drogowe nie zmieniając przy tym położenia świateł mijania? Dla mnie są one zdecydowanie za nisko przy odpowiednim ustawieniu świateł mijania. Poza tym zauważyłem, że gdy mam włączone drogowe, to nie działa elektryczna regulacja ich wysokości.

Nie da sie.
Cytat:
2006-06-29 09:56:45, Buba030 pisze:

Mają, ale nie działa ona w momencie włączenia swiateł drogowych.
Cytat:
2006-06-29 10:04:01, Bednar pisze:
Hmm, no to dziwne, bo gdy podniosę światła mijania, to drogowe świecą wyraźnie wyżej niż przed ich podniesieniem. Regulacja moim zdaniem działa tylko przy włączonych światłach mijania, ale zmienia ustawienie jednych i drugich.

Tak.
Cytat:
2006-06-29 10:40:02, Walus pisze:
No przeca regulacja podnosi i opuszcza cały reflektor, a nie same żarówki, więc nie bardzo wiem co kombinujecie.

Nie cały reflektor, tylko odbłyśniki. Odbłyśniki świateł mijania i drogowych są ze sobą połączone na sztywno.

Cytat:
2006-06-29 14:02:19, Adam4302 pisze:
Nie cały reflektor, tylko odbłyśniki. Odbłyśniki świateł mijania i drogowych są ze sobą połączone na sztywno.

Odgrzeje temat.
To co poradzic (oprocz zmiany auta) gdy mijania swieca przyzwoicie (jak na espero) a drogowe w ziemie (blizej niz krotkie)?

PS. Zarowki sa dobrze osadzone

ja podnosilem całą lampe do góry poprzez cienkie podkladki pod srubami dolnego mocowania lampy po tym jak sie nadzialem na hak golfa - teraz jest ok, natomiast mijania ustawialem pokrętłem no i silniczkiem z kabiny

Cytat:
2007-06-30 22:46:51, CKSS_Czorny pisze:
Odgrzeje temat. To co poradzic (oprocz zmiany auta) gdy mijania swieca przyzwoicie (jak na espero) a drogowe w ziemie (blizej niz krotkie)? PS. Zarowki sa dobrze osadzone

wg mnie niemożliwe.
albo masz źle osadzone żarówki (np. do góry nogami) albo żarówki na maxa nie trzymają geometrii. Może masz H7 zamiast H1?

PS> jedna moja koleżanka miała reflektory ustawione w niebo. Waliły na mijania po konarach drzew. Na moją delikatną sugestię, że oślepia i mogłaby obniżyć choć trochę pokrętłem odpowiedziała "a co mnie to obchodzi, ważne że ja dobrze widzę"
Gdy włączyła drogowe to się okazywało, że świecą gorzej niż długie, bo zamiast świecić do przodu świeciły w kosmos... Ech kobiety...

Cytat:
2007-07-01 16:21:48, Robert_S pisze:
wg mnie niemożliwe. albo masz źle osadzone żarówki (np. do góry nogami) albo żarówki na maxa nie trzymają geometrii. Może masz H7 zamiast H1?

Zarowki juz chyba ze trzy razy sprawdzalem - sa na bank dobrze osadzone (H1). W mijania ma philipsy blue vision (chyba tak sie to pisze) a w drogowych tez jakies philipsy.

Cytat:
Gdy włączyła drogowe to się okazywało, że świecą gorzej niż długie, bo zamiast świecić do przodu świeciły w kosmos... Ech kobiety...

Robert chyba jakas literówka , co
drogowe to "długie" , mijania to "krótkie"
ale chyba wszyscy zrozumieli wiec ok.
Pozdrawiam
Silan

Cytat:

Robert chyba jakas literówka , co
drogowe to "długie" , mijania to "krótkie"
ale chyba wszyscy zrozumieli wiec ok.
Pozdrawiam
Silan

Cytat:
2007-09-17 05:50:31, SILAN pisze:
Robert chyba jakas literówka , co drogowe to "długie" , mijania to "krótkie" ale chyba wszyscy zrozumieli wiec ok. Pozdrawiam Silan

no, tentego, miało być
"Gdy włączyła drogowe to się okazywało, że świecą gorzej niż mijania..."