Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dombee OPEL Omega Wołomin | 2006-06-29 17:21:08 Potrzebuję namiary na dobrego gazownika z Warszawy lub okolic, który wyregulował by KME Diego. Ktoś kto ma pojęcie i chęci...Z góry dziękuję. |
nianiul Siedlce | 2006-06-29 20:06:01 ja tez takiego szukam .Może co dwa głosy to nie jeden ![]() |
kiszon Warszawa | 2006-07-02 00:55:47 Aby mapa byla "pelna" trzeba przejechac przynajmniej tak z 15 km Pb i 15 Km na LPG. Nie nalezy, tak jak sugeruje instrukcja utrzymywac na danych biegach wylacznie stale RPM, ale takze wykonac jazde z przyspieszaniem, hamowaniem silnikiem w przedziale RPM 2200-2800.
Teraz "z pamieci", moge podac wyniki regulacji mojej instalki (AKME + valtek) nachylenie: 10 % Offset: 1,84 A(3 ms): 6 % B(10 ms): 3 % Moi gaziarze, regulując na oko, ustawili: nachylenie: 19 % Offset: 1,35 A(5 ms) : 12 % B(10 ms): 7 % C(15 %): 3 % SCYZORYK OTWIERA MI SIE W KIESZENI. Auto paliło mi 25-30 % wiecej gazu niz Pb prze 20 kkm. W kraju nad Wisłą, nie dopilnujesz - jesteś frajer, niestety. KME podaje, ze dla valtekow (nie rozumiem, co tak niektorzy na nie psioczą: KOZACKIE wtryski ![]() |
orfeusz Katowice | 2006-07-02 11:30:09 No właśnie gaziarze się w to nie bawią bo jak słyszałem od kilku z nich za mało zarabiają na instalce żeby to dobrze wyregulować dlatego specjalnie stąd by wynikało odwalają manianę żeby potem jeździć do nich.
Właśnie w podobny sposób musiałem regulować moją instalkę i też zauważyłem, że instrukcja mija się z prawdą w kilku miejscach. Jakbym zapodał mapę jaką mi gaziarze zostawili to by mogły paść bardzo niecenzuralne określenia pod ich adresem ![]() |
dombee OPEL Omega Wołomin | 2006-07-03 15:57:18 Wielkie dzięki. Jeżeli chodzi o regulację we własnym zakresie to mam już program tyle tylko, że nie znam dokładnej zasady działania takiej instalacji i od czego zależą wartości, które trzeba wpisać co jest do czego... |
kiszon Warszawa | 2006-07-03 22:38:29 Najpier dokladnie przeczytaj instrukcje - jest na stronie producenta. Z nej sporo, a nawet prawie wszystko sie dowiesz. Mnie ona w zasadzie wystarczyla.
Sam program nie wystrczy, potrzebna przejsciowka PC-centralka - to minimu do gerulacji "na oko". Do dobrej regulacji potrzebny dodatkowy czyjnik podcisnienia (jest o tym w instrukcje). |
orfeusz Katowice | 2006-07-04 15:03:23 A ja dodam, że już wogóle full wypas to jeszcze jak byś miał urządzenie do podglądu parametrów sterownika benzynowego - jak się zmieniają przy pracy na gazie. Dopiero po użyciu czegoś takiego moge powiedzieć, że w miarę dobrze "dostroiłem" samochód przy pracy na gazie. Wszystkie niedomagania i bolączki mojej sekwencji można powiedzieć znikły - przynajmniej na razie ![]() Sposób kalibracji przedstawiony przez producenta tej instalacji jest łopatologiczny i bardzo pobierzny dla "każdego" gaziarza nie obrażając nikogo. Z tego względu, że gaziarz ma przeważnie tylko lapka i świeci nim po oczach klientom heh fachura. A jak taki ma już hamownię to ło w mordę ![]() Zaryzykuje stwierdzenie, że bez takiego podglądu nie jest możliwa dokładna kalibracja instalki a potem adaptacje szaleją checki sie palą np. w Oplach i takie tam inne. Niektórzy szczycą się hamownią i wprowadzają w błąd. Przecież tak naprawde to hamownia nie jest do kalibracji tylko sprawdzenia jej efektów a ja już nie raz widziałem ogłoszenia "strojenie na hamowni". A takie robienie mapy jak w Diego kropkami na wykresiku no comments. Owszem jest to pomocne ale to tylko liźnięcie tematu. |
5dzienni Accent Szczekociny | 2006-08-31 13:20:20 "kiszon"
Jestem laik mam Accenta z 2000r i jestem na etapie ustawienia gazu bo gazownicy mnie rozp--ją. Mam sekwencje wiekszość Zavoli sterownik Diego. kabelki juz mam koma, programik i teraz pytanie skąd wiedziałeś jak w konfiguracji programu poustawiać wszystkie parametry. Sonada lambda, typ czujnika rezerwy??? pozdr. Robert |
Rabina Łódź | 2006-09-07 16:04:50 Witam
Słuchajcie te wszystkie pierdoły do ustawiania w Diego po coś są, a mianowicie Diego montowane jest do różnych samochodów mniej lub bardziej zaawansowanych technologicznie gdzie są różne czujniki a użądzenie ma działać z każdym samochodem.A gazownik jeśli montuje to musi wiedzieć o wszystkich czujnikach jakie są w samochodzie. |
kwitecki Golf 4 GTI Kobyłka | 2007-05-05 10:24:44 Witam !!!
Tez mam sekwencje AKME na Valtek'u . Mam juz caly potrzebny sprzet . Mam tylko 1-no pytanko . Procedura w skrocie jest taka: 1-Ustawienie wartosci podstawowych (nachylenie,offset) dla danej listwy, 2-Autokalibracja 3-Zrobienie mapy benzyny 4-Zrobienie mapy gazu i jej modyfikacja w punktach A,B,C,D 5-Sprawdzenie poprawnosci, gdy zle znow pkt.4 Czy podczas modyfikacji pkt A,B,C,D automatycznie zmienia sie nachylenie i offset ?? Bo wlasnie nie wiem skad w takim razie dobrac tam odpowiednia wartosc w razie koniecznosci ![]() Z gory dziekuje za pomoc. |
nofear_dh Mazda 323F BA Kraków | 2007-05-09 08:49:32 Z Waszego doświadczenia - który interfejs do gazu lepszy - na USB czy COM?
ma to jakieś znaczenie? Co można zdziałać samym interfejsem + soft KME ? czy jeżeli już sie bawić to tylko soft+interfejs+czujnik kalibracyjny ? |
kwitecki Golf 4 GTI Kobyłka | 2007-05-09 12:07:43 nofear_dh ja mam interfejs LPG na COM i przejsciowke z USB na COM, gdyz w laptopie nie mam COM.
Do KME wymagany jest czujnik bo bez niego mozna sobie tylko poustawiac parametry (temp przelaczania, RPM przelaczania itp) oraz autokalibracje na biegu jalowym zrobic a to nie daje gwarancji ze bedzie tak jak byc powinno. Jesli masz mozliwosc to bierz COM bo podobno nie wszystkie instalki chca dzialac z przejsciowka USB. Ja testowalem KME i OMVL i dziala bez problemu. |
nofear_dh Mazda 323F BA Kraków | 2007-05-10 09:59:38 z tego co czytam na stronie producenta to KME DIEGO obsługuje interfejsy USB ![]() Gazownicy zakładajac instalacje podlaczyli tylko interfejs! Ustawili to co sie da - czyli autokalibracja, temp. przelaczania itd i TYLE... nie podłączyli czujnika i nie wyjechali autem na miasto... Auto jezdzi dobrze na gazie, jest tylko troche słabsze niz na benzynie. Pali 20% więcej gazu niż benzyny - więc w normie. Zastanawiam się czy warto wydawać 60zł na interfejs + 120zł na czujnik (za tyle widziałem na Allegro) ![]() |
bizmak Koluszki | 2007-05-10 16:12:35 Witam
Szukaliscie dobrego gazownika do ustawienia kme Ja poleca producenta wiem ze w warszawy jest daleko bo ponad 150km ale czasami lepiej sie zastanowic i zaryzykowac. Mialem problem wlasnie z ta instalacja dwa miesiace praktycznie dwa trzy razy w tygodniu w warsztacie gdzie zakladalem i ciagle cos sie walilo. Pojechalem do producenta Zgierz ulica lipowa spedzilem ponad 4 godzinki w wartsztacie i na ustawianiu mapy (przejechalem lacznie ponad 100km) i autko dziala bez zarzutow. A co ciekawe za koszt naprawy zaplacilem mnie niz chcieli w zakladach gdzie instaluja. U producenta wszystko mi sprawdzili i powiedzieli co bylo przyczyna. Nie zawsze ustawienie mapy powoduje sprawne dzialanie instalacji ale jeszcze trzeba dobrac odpowiednie czesci do danego typu auta Pozdrawiam |
larry123 Warszawa | 2007-07-27 12:26:57 też byłem w Zgierzu i pan technik kme poprawił moja instalacje po profesjonalistach z Legionowa. ![]() a oto faktura ze KME. dzięki moim gazownikom wiem jak dojechać do Łodzi z Warszawy ![]() [ wiadomość edytowana przez: larry123 dnia 2007-07-27 12:29:19 ] |
kiszon Warszawa | 2007-08-26 01:32:19 nofear_dh, znajomy kupił mi taki czujnik na allgero, do oryginału tylko podobny, ale w sumie działa ![]() |
larry123 Warszawa | 2007-09-02 20:34:24 służę swoją pomocą i swoim laptopem do regulacji, jeżeli masz problem mogę ci wyregulować kme za darmoche. |
gabys Pruszków | 2007-09-14 08:44:02
Bardzo chętnie skorzystam z z twojej pomocy przy regulacji KME |