MotoNews.pl

Co daje strumienica???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zastanawiam sie nad wywaleniem katalizatora i wstawieniem strumienicy, tylko pytanie co to da i jaka wstawic.
Moze ktos cos poleci albo jakis zaklad co janie doradza
POZDRO

przy rondzie czyzynskim masz taki zaklad od strony carrefoura

a co daje strumienic ? hmmm poszukaj w archiwum bo o ile sie nie myle bylo o tym sporo

co daje?? nic nie daje - w najlepszym wypadku

ale bardzi często pogorszenie warunków w jakich pracuje silnik /mowa o własnoręcznym montażu pseudostrumienic z allegro/

slawas a co myslisz o takiej:
strumienica szczelinowa Michael

niby z allegro ale... ?
ja sie zastanwaiam nad sportowym katem Lindo-Gobex, ta strumienica z linka wyzej w miejsce tlumika srodkowego a jako koncowy przelotowy MG extreme. a no i jeszcze mysle czy by nie wlozyc wkladu filtra K&N.

ta strumienica to jest to samo co takie po 50zł

generalnie znaczenie ma sama strumienica ale przede wszystkim jej umiejscowienie i dobranie odpowiedniej strumienicy do odopwiedniego motoru

bez dokładnych obliczeń nie zrobisz tego dobrze

proponuję ten ewentualnie sportowy kat, i tłumik końcowy wedle upodobań

wkładka k&n też niczego nie popsuje

strumienica podobno szybiej oddaje spaliny, ale co z tym idzie zwieksza toksycznosac spalin, a jesl ichcesz wstawiac w miejsce kata to na allegro sa strumienice w obudowie katalizatora wien na przegladzie nie powinno byc problemow

Jak masz zapchanego kata to coś poczujesz, ale jak jest dobry to conajwyżej będziesz miał lepsze samopoczucie. Ja miałem zapchanego i jak go wywaliłem to jest lepiej, ale taki sam efekt uzyskał bym wkładając kawałek rurki

Ja już nie mam kata i też myśle co by tam wstawić.Niestety-opini jest tyle co mrówek w mrowisku,a każda inna(i pozytywnych i negatywnych po równo)