Chce kupic CB prosze o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chce sobie kupic CB czy moze mi ktos pomoc w wyborze radyjka i doradzic

na allegro widzialem UNIDEMA 520 xl + antenka Florida za 425zł??

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: miniu0925 dnia 2006-07-01 23:46:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: miniu0925 dnia 2006-07-02 01:09:51 ]

A wiec radyjko jak najbardziej dobre, polecane przez uzytkowników tego forum, a z antene to nie wiem, wszystko zalezy od tego czego oczekujesz po sprzecie. chodzi mi o zasieg, ale producent antenki to firma znana wiec mysle ze ok, (rozumiem ze to zewstaw?)ale najlepiej niech ktos ci odpowie kto siedzi w tym temacie od dawna. pozdrawiam

Radio jest Ok. , lecz antenka to nieporozumienie.

Cytat:
2006-07-01 21:59:02, pawel0240 pisze:
Radio jest Ok. , lecz antenka to nieporozumienie.

a jaka antenke proponujesz

Witam.Koledzy mam taki sprzęt i nie rozumiem co chcecie od tej anteny.Spokojnie na trasie łapie 15km zasięgu jak również w miastach.Ja polecam 520 z Florydą-super sprzęt!!! Jeśli ktoś mówi że ta antena jest do bani to niech to uzasadni.

wystarczy znac parametry tej antenki zeby sie przekonac ze twoje 15km jest raczej na wyrost, a jeszcze jak mowisz ze w miescie to

stawiam na ML-145

[ wiadomość edytowana przez: pawel0240 dnia 2006-07-03 19:53:57 ]

Witam,
zgadzam się z Pawłem co do opini na temat antenki. Sam miałem na początku taką również w zestawie z Unidenem. Więcej niż 5 km zasięgu i to na trasie na tej antence nie uzyskasz. Chyba że to cię zadowala. Jesli mogę ci coś doradzić to kup sobie Hustlera lub którąś z anten ML-145. Obydwie z Unidenem 520 fajnie chodzą. Pozdrawiam.

A ja doradzę bardzo dobrą ale tez w cenie antenkę 100cm Wilson Little Wil ok 150zł
Ale mam ją z Unidenem i prawda jest taka że kupiłem sobie drugie radyjko do innego autkla takie samo ale z anteną niby lepszą o tzw lepszych parametrach Presidenta Maryland ale już drugi raz bym jej nie kupił nie dość że duża to ściąga za dużo śmieci wokoło a ta co mam czyli Wilson jest na osobówke bardzo dobra. naprawdę polecam bo jak się wkurzę na tego marylanda to sobie i drugą wilsona tez kupię.
pozdrawiam

Florida Floridą, ale cena tego zestawu jest zawyżona. Zresztą w ogóle Florida jest niewspółmiernie droga do swoich możliwości...
Rok temu kupiłem ją za około 70 zł, następnie po krótkim czasie sprzedałem za około 10 zł więcej (używaną) na allegro. Nie rozumiem fenomenu tej anteny, tym bardziej, że nie daje zbyt dobrych osiągów. Polecałbym rzeczywiście za mniej kupić Hustlera lub trochę dołożyć i kupić tego Willsona Little Wil.
Natomiast co do Marylanda (odchodząc od tematu) to nie wiem czemu masz o niej teodorze taką opinię Ja używam jej od dość długiego czasu i sprawdza się znakomicie. Może problem z zestrojeniem?

z zestrojeniem raczej nie mam problemu bo stroiłem sam a póxniej jechałem do warsztatu CB i lekko mi ja tylko poprawił bo była dobrze zestrojona.
Nie wiem co się może dziac

Dzisiaj koles zakupił Uniden 510 + president florida i jest ok, ja ostatnio leciałem na takim zestawie w trasę i też byłem zadowolony, zgrabna antenka o przyzwoitych parametrach, nie wymagająca strojenia wg. mnie spokojnie wystarczy aby się dowiedzieć o interesujący nas odcinek trasy. Najprawdopodobniej w czwartek zanabęde taki zestawik do siebie.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2006-07-04 15:46:10 ]

Presienta radia sa b.dobre ale antenki mozna zakupic innej firmy bo chodzi o parametry , a President = wysokie ceny

powiem tak - najpierw lecialem na unidenie 510 i antenie president georgia - taki 30-cm liliput ale z osiagami takimi ze z butow wyskoczylem - na plus oczywiscie (jak na 30 cm)... pozniej zla czyjas reka (oby gnoj zdechl) obciela mi kabel z antena na dachu i skradla owa antenke... pochlipalem, ale wzialem sie w garsc - za namowa zakupilem presidenta ML-145 - no i to byl przeskok w inny wymiar - niestety uniden 510 nie posiada rf gaina - trza bylo zmienic radyjko (oczywiscie na Unidena 520) - raczej nie eksperymentowalbym z innymi "wynalazkami" oprocz presidentow - gdyz po prostu szkoda "nerw w drodze" - reasumujac u520 plus president 145 - wymarzony zestaw do mobila... z calego serca polecam wszystkim niezdecydowanym

ps... a tak "baj de lej" chcacy zakupic radyjko - idzcie w moje slady i pobuszujcie po forach - to naprawde cenna lektura

bajo - mobil FOKA bytom

[ wiadomość edytowana przez: gokyu dnia 2006-07-06 14:39:49 ]

[ wiadomość edytowana przez: gokyu dnia 2006-07-06 14:42:18 ]