Halogen

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój prawy halogen ma w środku pełno piacho ponadto paruje i ma utlenione juz lustro. Chcę go rozebrać tylko mam problem bo nie wiem czy lustro da się oddzielić od szklanego przodu?
Moze to ktoś robił i mi powie czy to możliwe?

Szkoda zachodu, kup sobie drugi, bo prędzej cię szlag trafi zanim szkło odkleisz.

właśnie wyjołem go i dłube.
Suszarce się nie dał
Ale mam jeszcze palnik
chyba nic się nie stanie bo to aluminium i szkło
JAk coś wyczaruje to dam znać

Da się - tylko po co? Żeby zobaczyć, że lustra praktycznie brak i reszta też nieciekawa?

Wiem, bo sam kiedyś też się uparłem

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

właśnie to rozebrałem jest tak jak na pisałeś zupełnny brak lustra ale są na to sbosoby później załącze foty i zobaczycie efekt prac. a klosz odszedł pod wpływem ognia

własnie u brata w omesi rozbierałem halogeny. Nie ma z tym problemu. Trzeba delikatnie po kawałku podważać, szkło ładnie odchodzi. Lustra były w opłakanym stanie

Juz po wszystkim
Zrobiłem foty co i jak i chciałem wsadzić do porad ale oczywiście stałem się ostatnio lob testem i jeszcze nie zmieniono mnie na
membera
Więc po prostu napisze
1 odczyściłem papierem ściernym i druciakiem utlenione lustro
2 odtłuściłem powierzchnię
3 do taśmy dwu stronnej przykleiłem folię aluminiową
4 wszystko w środku ładnie wykleiłem
5 skleiłem na nowo sylikonem
6 jest pięknie szkoda ze nie mogę fotek pokazać
Sprawdzałem ten patent z folią i taśmą. Wytrzymuje duże temperatury i nie odkleja się!!

Cytat:
... 5 skleiłem na nowo sylikonem 6 jest pięknie ...

jest pięknie ale za jakiś czas sylikon zrobi się żółty i będzie wyglądać okropnie, lepiej użyć kleju do szyb. przerabiałem to z halogenami w sierce. a już do pełni szczęścia brakuje oddania luster do regeneracji

A wiek ktoś czy jest wogole szansa i jak cos to gdzie mozna nabyc same szklane klosze do halogenów od omci b ?

niebawem pojawi się zapytanie jak pozbyć się rys i odprysków na szkle reflektora przeciwmgielnego (czy tam przeciwmgłowego)...

Panowie dajcie zarobić Mariosowi tę parę gorszy
takie kompletne w pełni sprawne halogeny naprawdę nie kosztują wiele.

[ wiadomość edytowana przez: MEGA_3 dnia 2006-07-03 08:54:53 ]

Cytat:
Panowie dajcie zarobić Mariosowi tę parę gorszy takie kompletne w pełni sprawne halogeny naprawdę nie kosztują wiele. [ wiadomość edytowana przez: MEGA_3 dnia 2006-07-03 08:54:53 ]

No właśnie ile?

A apropo siliconu to jak mi się zrobi żółty z czarnego to masz skrzynke piwa u mnie a pozatym jest do 180 C

Podepne sie pod temat bo nie znalazlem nic konkretnego.

Mam taki problem że:
Jechałęm kiedyś taką traske małopolska-wybrzeże, przez pewien czas jechałem na halogenach i po pewnym czasie zaczeło smierdziec w kabinie topionym plastikiem. Po obmacaniu tematu stwierdziłem ze rozgrzał sie włącznik halogenów az zaczeło smierdziec. Od tego czasu staram sie nie uzywac halogenów bo nie wiem co jest przyczyną.

Spotkał sie ktoś moze z takim efektem ubocznym w omciach b 94' ?

Może to wina samego włącznika (zasniedziały styki czy cuś) a może jakies zbyt duze obciązenie (zwarcie na kabelkach). A wogole to halogeny są zasilane przez przekaźnik czy bezpośrednio z włącznika?

raptor - jeśli halogeny Ci działały, żarówki masz takie jakie powinny być (55W), to pewnie utleniły Ci się styki we włączniku. Trzebaby delikatnie rozebrać, przeczyścić i złożyć, jeśli się nie wytopił jeszcze. Można jeszzce spróbować prysnąć w wyłącznik sprayem KONTAKT (do kupienia w sklepie elektronicznym), bądź od biedy WD40, ale to może nie pomóc.

A co się tyczy rozbierania halogenów - też to robiłem (lutownica na gorące powietrze), a lustra po prostu pomalowałem chromem w sprayu. Było to jeszcze w czasie, gdy nie wiedziałem co gdzie kupić

Pozdrawiam!

tylko ten chrom w spreju po pomalowaniu nie przypomina chromu chyba ze ja tylko miałem dziwne doznania z tą farbą

przymierzał się ktoś do założenia halogenów od innego auta??
Te oryginalne nie są zbyt ciekawe, ani z wyglądu, ani w świeceniu.
Myślałem o czym w stylu halogenów z astryI, te ze szkłem przezroczystym. Wygladają nieźle, tylko sa trochę maławe jak na wstawienie bez przeróbek zderzaka.
Może ktoś z forum ma taka przeróbkę.