MotoNews.pl
0 Czy maglownica i drazek przekladni kierowniczej... (151585/45)

Czy maglownica i drazek przekladni kierowniczej...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
to jest to samo? przepraszam za glupie pytanie ale nie znam sie na mech. dziekuje z pomoc.

Witam
Zależy jak na to patrzeć a konkretnie to drążek kierowniczy jest to część maglownicy(przekładni kierowniczej).Drążek to ten element który łączy listwę maglownicy z kołem a między drążkiem a zwrotnicą do której masz zamontowane koło jest jeszcze tzw. końcówka drążka.
Pozdrawiam

Nie to samo.
Drazek przekladni kierowniczej jest wkrecany w maglownice.
Z drugiej strony drazka jest koncowka drazka, a ten wkladany w zwrotnice.

Cytat:
2006-07-02 13:31:29, mazzi19 pisze:
Nie to samo. Drazek przekladni kierowniczej jest wkrecany w maglownice. Z drugiej strony drazka jest koncowka drazka, a ten wkladany w zwrotnice.

Nie spotkałem się aby drążek kierowniczy był wkręcany w maglownice.
Z tego co widziałem na oczy, a kilka ich widziałem od strony maglownicy jest to nierozłączny element (drążek), natomiat od strony koła, owy drązek jest zakończony gwintem, na który wkręca sie końcóke drążka...

kolega pyta o drązek przekłądni kierowniczej... nie wiadomo dokładnie o co mu chodzi czy o drązek który wychdzi na kołą czy o drązek który wychodzi do kierownicy... a to różnica...

Drążek jest wkręcany w maglownicę.Często maglownice są w sprzedaży razem z drążkami więc może się wydawać że to jest jedna część.Tu jest np. sam drążek Drążek