[K]drzwi kierowcy i inne blachy do 131 2d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie. potrzebuje drzwi kierowcy do dwudzwiowej 131. Najlepiej tez slupek srodkowy. Ewentualnie cala 131 2d w dowolnym stanie, byle z nietknietym lewym bokiem. Czy ktos probowal odzyskac jakies pieniadze po kolizji pojazdem historycznym?

nie zartuj nawet ze ktos Cie walnął??

nie zartuje. czeka mnie walka z ubezpieczalnia i z pogieta blacha. Mam nadzieje ze alianz tak samo profesjonalnie jak do ubezpieczania pojazdu historycznego w zakresie OC podejdzie do likwidacji szkody na takim pojezdzie z OC wlascicielki VW golfa...

O kur..... Współczuję. Zobaczymy, co da się załatwić...

Spróbuj >> tutaj << , błotnik przód lewy jestem w stanie Ci załatwić , ale to jest wszystko ... niestety , progi są dostępne tylko do 4D , do Twojego - kiepsko , możeby się dało coś wyrzeźbić z takiego progu ...
Pozdro. Piotrek.

Powiem Ci tak. Kumpel ma garbusa kupil go za 5 tysiow mniejwiecej i po tyle te roczniki w takim stanie chodze.
ostatnio ktos mu w korku wjechal w dupe i wepchnal pod samochod przed nim - tyl i przod do roboty. Koles (sprawca) ubezpieczony w alianzie. Wycenili koszty naprawy na 10+kpln a wartos auta na uwaga 1tys. Kolega przez 2 tyg slal im pisma dzwonil i w koncu powiedzieli (na pismie ofkorz) ze jak pokaze rachunki to zwroca do 5,5 kpln. wniosek taki ze zawsze odwoluj sie od decyzji. Moj kolega zeby udowodnic swoje racje przygotowal pare aukcji z allegro i zagranicznych stronek, cenniki czesci i takie tam poskutkowalo. Jezeli to nie pomoze to mozesz zamowic ekspetryze pzmot (w wawie znamy dobrego rzeczoznawce...) ktora jest dla ubezpieczalni wiazaca i nie moga sie od niej odwolywac.

Na pocieszenie powiem Ci ze dziewczyna brata dostala w tyl swojego garbusa i sprawca chyba tez byl w alianzie - dostala 4,5 tysiaca z miejsca bez gadania. Duzo zalezy od tego jakiego rzeczoznawce dostaniesz do swojej szkody bo ona dostala kolesia ktory mial garbusa
Pozdrawiam i zycze szybkiego i normalnego zalatwienia sprawy

Cytat:
2006-07-03 10:49:31, Peyo125 pisze:
Spróbuj >> tutaj << , błotnik przód lewy jestem w stanie Ci załatwić , ale to jest wszystko ... niestety , progi są dostępne tylko do 4D , do Twojego - kiepsko , możeby się dało coś wyrzeźbić z takiego progu ... Pozdro. Piotrek.

blotnik pzod to najmniejsyz problem - w razie czego cos sie zlatwi w szczecinie lub pospawa z tego co mam. Najgorsza sprawa to drzwi. Towar bardzo deficytowy. Przydalby sie tez tylny blotnik chociaz tu takze nie ma tragedii- jeden blacharz zaproponowal mi wspawanei slupka B z czterodrzwiowki i odtworzenie do tego blotnika. Powiedzial, ze jesli beda drzwi blacha zamknie sie kwota 2,5- 3 tysiace. Prog to najmniejszy problem- da sie wstawic z poloneza. z wewnetrznym bedzie troche sztukowania ale tez sie to zrobi. Jutro lub pojutrze mam miec wycene, rozmawialem juz z zaufanym rzeczoznawca - w przypadku pojazdow o wartosci historycznej nie musi byc finansowego uzasadnienia celowosci naprawy wiec jesli mi powiedza o szkodzie calkowitej - mam uzasadnione prawo sie odwolywac.

Zobaczymy co z tego wyjdzie, poki co jestem dobrej mysli.

do 4d drzwi mam, ale wiem ze Ciebie to nie ratuje... wspołczuje bardzo, ale jesli masz autko zarejstrowane na wartość hist. to nie powinno być problemu z odszkodowaniem.

Jago napisał dobrze - od wszystkiego sie odwołuj ślij pisma itd. Moj znajomy tez miał podobny problem, ale wygrał

Trzymaj sie

Cytat:
2006-07-03 12:14:28, dejta pisze:
do 4d drzwi mam, ale wiem ze Ciebie to nie ratuje... wspołczuje bardzo, ale jesli masz autko zarejstrowane na wartość hist. to nie powinno być problemu z odszkodowaniem. Jago napisał dobrze - od wszystkiego sie odwołuj ślij pisma itd. Moj znajomy tez miał podobny problem, ale wygrał Trzymaj sie

AAA jaQo ile razy mam mowic
A z tym odwolywaniem jest tak ze ubezpieczalnie zazwyczaj zawsze zanizaja okszta ale jak widza ze ktos sie orientuje i wysle im pismo to bez problemu pdwyrzszaja ocene

rozejrzyjscie sie za takimi drzwiami, bardzo mi na tym zalezy i zaplace tez stosownie o ile gdzies sie znajda...