| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mrfrance Toyota Camry Świdnica | 2006-07-03 08:28:40 Witam!!!
Mam zagazowaną Lagunę 1.8 8v 97r. na autronicu. Poprzedniemu właścicielowi jak strzelił gaz to pękła obudowa filtra powietrza. Zastanawiam się czy można by wsadzić zamiast tej obudowy filtr stożkowy (kupno używanej obudowy komplenej jest droższe niż filtra stożkowego dobrej firmy). Pytanie tylko brzmi jak się zachowa instalacja gazowa czy wystarczy tylko wyregulować instalację?? |
mrfrance Toyota Camry Świdnica | 2006-07-04 21:54:43 dzięki za opinię. Pytałem o ten stożkowy bo moją obudowę posklejałem ale trochę plastiku z tyłu odpadło i trochę zasysa lewe powietrze. Nie mam pomysłu jak uzupełnić ten brakujący plastik, boję się że jak zalepię to jakimś klejem czy silikonem to może go wciągnąć w silnk i dopiero będzie kłopot. Co do ceny za puszkę to chcą od 140 zł w górę za kompletną, dlatego zastanawiaem się na stożkiem bo w sumie wyszłyby te same pieniądze. Może ma ktoś z Was radę jak to zalepić, w sumie mam odkryty 1 cm filtra na całej jego szerokości czyli jakieś 8-10 cm. |
Grzesiek LPG User ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-07-04 23:39:26 wytnij taki prostokąt 1cmx10cm z jakiegoś innego plastiku i "dospawaj" go np lutownicą(kolbą)
ja tak kiedyś kombinowalem, akurat nie z obudową filtra, zupełnie z czym innym,ale się udało i to całkiem dobrze aha, żeby było wygodniej warto ta dziurę w obudowie pierw wyrównać-np dociać, spiłować pilnikiem brzeg, żeby miała jakiś normalny, łatwy w obróbce kształt pzdr i powodzenia |
mrfrance Toyota Camry Świdnica | 2006-07-05 21:00:34 dzięki za info. Croma1, czy znasz jakiś taki warsztat w okolicy Wrocławia? |