| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2006-07-05 08:56:11 Coś w tym jednak jest, nie wiem czy wychodzi to od tego, że ktoś Cię widzi w małym czy może bardziej od naszych wypowiedzi.
Zauważyłem taką dziwną prawidłowość, że im jesteś milszy w tonie swojej wypowiedzi tym mniejsze prawdopodobieństwo otrzymania odpowiedzi, a jak ktoś po "prostacku" zapyta o drogę to otrzymuje odpowiedź. Często jest tak, że mijasz się z Tirami i pytasz o drogę to nie ma odzewu ale to na równi dotyczy busów i osobówek, kilka razy zdarzyło mi się pytać takich czy mają te anteny dla ozdoby. Powodem takiego zachowanie jest pewnie to, że wcześniej ktoś im powiedział jak wygląda ścieżka i nie potrzebują naszej informacji zwrotnej więc siedzą cicho. Na szczęście przewaga TIRowców jest nastawiona przyjaźnie i postępuje zgodnie z etykietą a opinię osobówek sami sobie zepsuliśmy motłochem ... |
borys KOMBIca Konin | 2006-07-12 14:44:18
widac malo w korkach stoich tam to dopiero "duzi" wrzucaja na tych "malych" ![]() |
JerryP CB FORUM nadajnik Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2006-08-31 14:10:48 Najczęściej "krawaciarze" mówią o nas te najgorsze brudasy ale trzeba ich olać. Większość prawdziwych kierowców odpowiada bo wiedzą że od nas też dowiedzą się o drogę. Ciężarowe zawsze są na kanale a kierowcy osobówek często włączają radyjko tylko żeby spytać o drogę i potem wyłączają bo nie chcą słuchać szumów, to jest brak kultury bo skoro chcesz się dowiedzieć to i ty podpowiedz innemu.
|
Piterekpila Piła | 2006-09-06 15:28:32 Moim zdaniem to prawda jest pośrodku. Jeżdżę osobówką, ale pracuję w spedycji. Często rozmawiam z kierowcami ciężarówek. Prawda jest taka, że cieżarowcy nie raz widzą, co wyprawiaja niektórzy kierowcy osobówek. Wciskają się na trzeciego, między dwa inne samochody (niekoniecznie ciężarowe) itp. Często ciężarówki muszą zjeżdżać do rowu i kłaść auto, aby nie zabić debila w osobówce, który idzie na czołówkę, bo akurat wyprzedza.
Oczywiście ciężarowcy też nie są bez grzechu (patrz wyżej). Tyle, że to właśnie osobówki powodują więcej sytuacji niebezpiecznych z racji tego, że są szybsze. Poza tym jeśli jest np. korek i stoją cieżarówki, to po co osobowe się wciskają między nie a potem i tak stoją? Kierowcy osobówek sie denerwują jak jadą za przysłowiowym Tirem 70-80 km/h. Potem próbuja wyprzedzać itp powodując zagrożenia. Stosunek spowodowanych wypadków przez osobówki i ciężarówki, uwzględniając ich ilość na drodze i ilośc przejeżdżanych kilometrów jest niestety niekorzystny dla osobówek. I nie zmieni tego nasilenie się w ostatnim czasie zdarzeń z Tirami. Te są pop prostu bardziej spektakularne. Ale niestety drogi mamy takie jakie mamy. Klienci korzystający z usług przewoźników też mają swoje "widzimisię" i przez to kierowcy często w obawie o starte pracy przeginają. I tak właśnie nakręca się spirala wzajemnych antypatii. Moja rada to być ostrożnym i miłym Zarówno z jednej jak i drugiej strony. Dzięki temu będzie milej i przyjemniej. |
creative centrum | 2006-09-07 23:14:56 Hmm pozwolicie ze wtrace pare groszy do dyskusji
Ja czesciej spotkalem sie z tym ze gosc w nowym samochodzie (2005-2006 rok) biala koszulka, widac marynareczka na wieszaku za fotelem lekcewazy to ze ktos ma starszy samochod gorszej marki ale tez potrzebuje tej "pomocy" na drodze jak kazdy inny uzytkownik, jak on spyta sie o droge to dla mnie nie ma znaczenia czy jedzie nowym Meskiem czy BMW staram sie pomoc tyle ile wiem zeby nie placil frajerskie bo pewnie dla niego to nie duza kwota ale to po co cb instalowal w samochodzie ? jesli tylko zeby spytac jak dojechac gdzies to kupuje sie navi.Nawiazujac do tirow to nie spotkalem sie z tym zeby ktos nie spytany zlekcewazyl mnie albo byl niemily w stosunku do mnie (przyklad chociazby dzis) jechalem niezlym asfaltem 120km/h las,popoludnie, bez wlaczonych swiatel, czarne auto i Tirowiec nie zobaczyl mnie wyjezdzajac z bocznej drogi , przyhamowalem moze to nie bylo jakies niebezpieczne ale zmusil mnie do hamowania , odezwalem sie na cb kolego troche mi zajechales drozke , odrazu przeprosil powiedzial ze mnie nie widzial za gorki, jechalem kilka metrow za nim i zaraz sie odezwal kolego z tylu dawaj smialo czysto masz .Wydaje mi sie ze wystarczy byc milym to inni beda mili dla ciebie choc w kazdym stadzie znajdzie sie czarna owca... Pozdrawiam do uslyszenia w eterze |
JerryP CB FORUM nadajnik Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2006-09-09 00:25:30 Dziś jechał baran ciemną vectrą na numerach WSK ... drogą do Węgrowa i cały czas puszczał muzykę przez CB. Wiadomo że dziś było dużo wyjazdów z W-wy i taki idiota przeszkadzał w jakimkolwiek porozumiewaniu. Zeby się upewnić że to on całkiem odkręciłem przewód antenowy od radia a słyszałem muzykę bez problemów .
Potem dziwimy się że nie lubią "krawaciarzy". |
![]() pawel0240 CB FORUM nadajnik Opel Astra GT Zabrze / Katowice | 2006-09-09 18:55:02 to pewnie gosc ze Skarzyska-kamiennej |