Wielozawór BRC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Popsuł się wielozawór na butli toroidalnej k..wa po 4 latach uzytkowania i ch....wie od czego - nie podaje wogóle gazu- nie wypuszcza z butli do parownika i miał zepsuty pływak ale to nie ważne - jest kaput i tyle.. Więc teraz pilnie potrzebuję nowy a dzisiaj znalazłem na allegro typ BRC 204/30 w dobrej chyba cenie ale z tego co widzę to u mnie jest 204/630 czy tamten by ewentualnie pasował. Zbiornik jest w kole na 47l. Czym różnią się te wielozawory od siebie czy są możliwe podmiany jednego na drugi może ktos wymieniał ten zawór na butli lub jest obcykany w sprawach tychże i mi doradzi gdyż nie chcę kupić i zmarnować kasę na niepasujący.
Tylko proszę o konkretne i rzeczowe roztrzygnięcie tego dylematu przez osoby znające się na rzeczy.

A może ktos ma namiary na innych sprzedawców to poproszę zapodać. Z góry thanks.

BRC ma własną stronę internetową.Zapytaj u źródła.

Cytat:
2006-07-03 19:42:58, rudi pisze:
[...]znalazłem na allegro typ BRC 204/30 w dobrej chyba cenie ale z tego co widzę to u mnie jest 204/630 czy tamten by ewentualnie pasował.[...]

A pytałeś gościa czy się nie kopnął w nazwie?

Cytat:
2006-07-05 14:12:57, rafau pisze:
A pytałeś gościa czy się nie kopnął w nazwie?

chyba będzie pasował a zresztą już zanabyłem to ustrojstwo tj. kasa przelana.
Z tym symbolem czy typem to wyszło tak że w papierach jest rzeczywiście tak napisane : 204/630 ale na obudowie wielozaworu jest jak byk typ: 204/30 czyli się zgadza.
Gościu sprzedający jest z Lublina i muszę powiedzieć że kontakt z nim na maila jest dość trudny - ja wyłałem jemu kilka a on do mnie jeden po telefonie jeszcze - odpukać oby to nie była zła wróżba...bo inanczej wioska lublińska pójdzie z dymem albo dam namiary północnokoreańcom żeby przeprowadzili tam testy uderzeniowe jądrowej broni balistycznej.