Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mysliwy Daewoo Lanos Grodzisk Mazowiecki | 2006-07-08 17:27:16 Jeżeli masz wtrysk benzyny w pół-sekwencji , to po co chcesz przerabiać to na full-group , przecież to też nie będzie działać poprawnie ! W pół-sekwencji , u Ciebie 3 wtryskiwacze podają jednakowa dawkę paliwa , na przemian z 2 trójką wtryskiwaczy , a we wtrysku ful-group to wszystkie 6 wtryskiwaczy podaje paliwo jednocześnie , więc to są inne rodzaje wtrysku paliwa !
Aby poprawnie działa instalacja LPG potrzebny jest do tego komputer który będzie obsługiwał pół-sekwencje , nie wiem czy twój ma takie możliwości , bo nie mogłem znaleźć jeszcze jego opisu ! Jedyne co Ci mogę powiedzieć to na pewno obsługują to komputery KME-Diego lub STAG-200 i STAG-300 , problem polega na tym że musisz wiedzieć jakie masz czasy wtrysku benzyny bo wtedy trzeba dobrać odpowiednie wtryskiwacze i komputer ! [ wiadomość edytowana przez: mysliwy dnia 2006-07-08 17:35:49 ] |
mysliwy Daewoo Lanos Grodzisk Mazowiecki | 2006-07-09 07:43:09 Przyjęło się że jak auto jest na wielopunktowym wtrysku to już ma sekwencyjny wtrysk paliwa , ale nie do końca jest to prawda ! Wszystko wychodzi podczas instalacji LPG IV generacji czyli sekwencyjnego wtrysku gazu i zaczynają się problemy z instalacją ! Niektórzy instalatorzy po prostu zakładają standardowe instalacje do wtrysku sekwencyjnego , a potem są problemy z poprawnym wyregulowaniem instalacji . Ważne jest , aby instalator wiedział o tym że w tym aucie nie ma pełnej sekwencji i trzeba zastosować inne szybsze wtryskiwacze i lepszy komputer gazowy . Różnica polega na tym że na sekwencyjnym wtrysku paliwa czasy w trysku benzyny na wolnych obrotach są na poziomie na ogół powyżej 3ms , natomiast na pół-sekwencyjnym te czasy mają już tylko 2ms a na full-group pewno jeszcze krótsze. Instalator zakładający nam standardową instalacje sekwencyjną LPG na ogół montuje nam wtryskiwacze które pracują na z czasami dostępu powyżej 3ms na ogół 3.5ms co jest dobre tylko dla sekwencyjnego wtrysku paliwa , a dla trysku paliwa pół-sekwencyjnego te czasy trysku wtryskiwaczy powinny być poniżej 3ms , a dla full-group może jeszcze krótsze , wystarczy wszystko to sprawdzić przed instalacja LPG , odczytując czasy wtrysku paliwa i korzystając z prostego równania obliczyć czas wtrysku wtryskiwaczy gazowych :
Czas wtrysku benzyny razy przyjęty mnożnik różnicy czasu wtrysku gazu 1.4 równa się czas wtrysku gazu . sekwencja - 3ms x 1.4 = 4,2ms pół-sekwencja - 2ms x 1.4 = 2,8ms Podane przez mnie wszystkie czasy wtrysku benzyny są tylko przykładami może się zdarzyć ze czasy na pół-sekwencji mogą być około lub powyżej 3ms i wtedy zwykłe instalacje sobie z tym poradzą . Co do Daewoo to mogę tylko powiedzieć ze sam jestem posiadaczem Lanosa który posiada wtrysk pół-sekwencyjny , nie wiem jak inne ale na pewno podobnie bo na ogół to te same silniki i niema czegoś takiego ze auto ma na jakiś obrotach sekwencje a na jakiś nie , może mieć tylko jeden rodzaj wtrysku paliwa ! Co do sekwencji w daewoo poczytaj TU jak się zarejestrujesz , szczególnie w Lanos-ie , zobacz jeszcze co pisze w opisach komputerów gazowych które podałem powyżej ! [ wiadomość edytowana przez: mysliwy dnia 2006-07-09 07:45:17 ] |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-07-14 17:43:23 Tak tak , mówiłeś.... Nie upieram się przy tym daewo, bo przytoczyłem to zlektóry forum. Natomiast co do reszty, to żebyś się nie zdziwił. W książkach które posiadam nie natknąłem się na nieprawidłowe (i kretyńskie) określenie PÓLEKWENCJA. Jest to wtrysk z podziałem na grupy, np 2-2 lub 3-2. Co do fazy rozruchowej , to zależnie od systemu wtrysku. W starych układach wryskiwacz rozruchowy, lub tak jak napisałem wcześniej.
Termin FULL GROUP tak bardziej pasuje do systemów wtrysku ciągłego, ale tu muszę zgłębić bardziej temat Na pewno to kwestia nazewnictwa |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-07-16 10:03:29 "... w czasie rozruchu centralka sterująca wysyła sygnał wtrysku paliwa do wszystkich wtryskiwaczy równocześnie PEŁNY WTRYSK GRUPOWY następnie rozpoznaje znak odniesienia z czujnika fazy i dokonuje przełączenia na normalny SEKWENCYJNY WTRYSK FAZOWY...." motronik M 2.10 M.P.I.
Jak widzisz nie potrzeba dwóch oddzielnych komputerów.... |