A on ciagle strzela na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Instalacja II generacji, wymienione swiece na orginal (Motorcraft + gaz), wymienione przewody WN - tez orginal, i jak walil tak wali. Do tego jak wlacze klime to go strasznie muli i wlasciwie kazde ruszenie z miejsca do eksplozja pod maska. Pomocy!!

Moze trzeba by sie udac do gazera na regulacje, ile ma instalka ?

[ wiadomość edytowana przez: Inferno dnia 2006-07-06 07:38:58 ]

Instalacja ma 8kkm i 7 m-cy. Dodam jeszcze ze problem wyraznie nasilil sie latem.

No to stawial bym na regulacje, ewentualnie kiepskiej jakosci gaz

moze cewka Jesli nie to regulowac trzeba

Jesli chodzi o gaz to tankowany tylko albo na BP albo Statoil. Natomiast na benzynie po wymianie swiec jakby sie na nowo urodzil.

mój tez szczela.ale czad jak dziewczyny podskakują
przyczyn może być wiele: brudny filtr ,zanik iskry,Swiece chwilowy,regulacja-analiza spalin itp,kaś pierdołka i nie kręcic bo kopa i tak nie bedzie miał a zużycie lpg będzie wieksze
pozdrawiam

regulacja instalacji i ewentualnie czyszczenie. ja do tego jeszcze wymieniłem kable + swiece i pomogło

[ wiadomość edytowana przez: kiepas96 dnia 2006-07-06 10:25:59 ]

moze byc jeszcz tzw. falszywe powietrze co daje nie wlasciwa mieszanke.pozdrowienia

Wymień filtr powietrza i wyreguluj skład mieszanki, jest zbyt uboga przez co bardziej wybuchowa i niezbyt korzystna dla głowicy i zaworów. Zapewne strzela jak gwałtownie dodajesz gazu a tu bum. A może sonda lambda?

Pozdrawiam