Spryskiwacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie... u mnie pod maską (u was pewnie też) koło pojemnika do płynu do spryskiwacza są jakieś kabelki czy cos takiego... słyszałem że jest to po to żeby zainstalować w pojemniku coś na zasadzie czujnika który pokazuje rezerwę płyna do spryskiwacza.... jeśli to prawda to gdzie jest ikonka na kokpicie która o tym informuje, gdzie można dostać taki "czujnik", i po ile ?

Czujnik trzeba kupic od Nexii i troche przerobic, kosztuje ponizej 50zl, ikonka jest obok ikonki rezerwy benzyny. Ja sie wlasnie zastanawiam, czy pod ta kontrolke nie podpiac jednak czujnkika rezerwy gazu, podobno calkiem ladnie sie to komponuje.

A co konkretnie trzeba w czujniku od Nexii przerobić ???

Trzeba go skrocic, po zdjecia operacji zgloscie sie do MackaGT.

A ma to na stronie?

Mógłby mieć na stronie!!...póki co każdy z nas zainteresowanych dostał opisa ...i fotki indywidualnie...najgorsze cholera jeszcze tego nie zrobiłem! ...nigdy nie ma czasu na takowe przyjemności!
...Aaaaa Ptaszyna!!...wyczaiłem na Allegro gościa od tego sterownika wycieraczek o którym pisałeś...nawet go kupiłem /73zł!/ tak byłem przejęty tym faktem ...nawet go dostałem pocztą...nawet go zamontowałem...i nawet wszystko hula!/przynajmniej funkcje "fabryczne" normalnie/...tyle,że instrukcja do niego jest delikatnie mówiąc mało przejrzysta....mam dostać uzupełnienie od misia e-melkiem to będę mądrzejszy...wstępnie wygląda na to,że jest sterowniczek mądry jak opisywałeś.

A może ktos takowe instrukcje mi przesłać?
esperacz@tenbit.pl

Ja też dostałem od MaćkaGT opisa, ale nie zrobiłem tego z bardzo prozaicznego powoda - nigdzie nie mogę dostać tego czujnika od Nexii
Po instrukcję musisz jednak zgłosić się do MaćkaGT - to on jest jej autorem

Posiadam na zbyciu taki nowy czujnik do spryskiwacza. Osobę zaineresowaną proszę o kontakt darpex@poczta.fm
Pozdrowionka DAREK2

ale to piszecie tak, że nic z tego nie wiadomo hi hi

A ile ten czujnik by kosztował DAREK2?

a czy jak sie te kabelki złšczy to wywala bezpiecznik?
Jak połšczyłem te kabelki to sie zapaliła ta smieszna kontrolka a jak włšczyłem wycieraczki to nic.. zjarało bezpiecznik...
Dlatego te kabelki rozłšczyłem.
Czy to normalny objaw? Chyba nie...

calkiem normalny objaw...maja byc rozlaczone

pozdrawiam

przemek

Do wszystkich którzy chcą mieć czujnik poziomu płynu w spryskiwaczach - należy:

a) sprzedać obecny model Espero (najlepiej korzystnie)
b) zakupić okazyjnie Espero 2,0 CD