Zamek klapy bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko,gdzie w Warszawie dostane najtaniej zamek z kluczykiem do klapy bagażnika,bo mam stary ale poprzedni właściciel wstawił od innego esperaka i nie posuje mój klucz.

Cytat:
2006-07-07 23:55:10, bartos79 pisze:
Mam pytanko,gdzie w Warszawie dostane najtaniej zamek z kluczykiem do klapy bagażnika,bo mam stary ale poprzedni właściciel wstawił od innego esperaka i nie posuje mój klucz.

Jakoś to skomplikowanie napisałeś ...jedyne co zrozumiałem to
Cytat:
"..pytanko,gdzie w Warszawie dostane najtaniej zamek z kluczykiem do klapy bagażnika.."

Niezrozumienia dochodzę bo czasem nie trzeba wymieniać zamka coby pasował klucz ale Twój przypadek jest wyjątkowo mętny

sorki
chodzi mi o to że do mojego samochodu jest wstawiony zamek od innego samochodu i niemoge otworzyć bagażnika z klucza.
Chciałbym sie dowiedzieć gdzie najtaniej dostane taki zamek

W tym problem, że zamka pasującego do Twojego klucza to raczej nie dostaniesz. W Esperaku masz jeden klucz do wszystkiego, a więc do drzwi, stacyjki, schowka i bagażnika. Musiałbyś więc kupić cały komplet, a to tanio nie będzie.

Cytat:
2006-07-08 00:17:12, bartos79 pisze:
sorki chodzi mi o to że do mojego samochodu jest wstawiony zamek od innego samochodu i niemoge otworzyć bagażnika z klucza. Chciałbym sie dowiedzieć gdzie najtaniej dostane taki zamek

Hallo Rabbit !!...obudź się natychmiast i wypowiedz tutaj autorytatywnie...wymyślają czy to prawda ?

Nie musisz kupować zamka wystarczy rozebrać i pozmieniac blaszki w bębenku tak aby pasowały do twojego kluczyka.
Jak nie wież jak je pozmieniać to wycjąg bębenek z drzwi i zobacz jaka jest kolejnośc.

To,że nie możesz otworzyć kluczem,nie znaczy że poprzedni właściciel wymienił zamek.Możesz mieć zapieczone zapadki,które są zablokowane.
Kompletu zamków nie dostaniesz.Z tego co wiem,to w sprzedaży są pojedyncze zamki.Komplety były,jak esperaki były na gwarancji,bo wymieniało się cały komplet.Teraz mało kto by się zdecydował się na wymianę kompletu zamków za 500zł. Hamas niestety nie ma racji .Nie trzeba rozbierać zamka drzwi,żeby złożyć bębenek pod klucz,i nie wystaczy tylko poprzekładać zapadki.Może się okazać,że mając zapadki od starego klucza,zapadki o potrzebnym numerze nie będzie,ale będą za to 3 inne zupełnie nieprzydatne.
Moim zdaniem to trzeba by było rozebrać cały bębenek bagażnika,zeby zobaczyć w jakim stanie jest sam odlew. Zdarza się,że zapadki są tak zapieczone,że odlew ulega zniszczeniu przy próbach wyciągana zapadek.Jeżeli by ta się stało,to trzeba kupić cały zamek bagażnika (na allegro był za 70 zł), rozbrać i zmienić kod bębenka. I ostatnia uwaga:bębenek bagażnika pasuje tylko i wyłącznie od espero.Nie da się go w żaden sposób skundlić.I to by było na tyle

[ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2006-07-09 17:57:14 ]

Na jakiej podstawie twierdzisz że zamek został zmieniony?

U mnie zamek był zablokowany na max, wyczyszczenie bębenka załatwiło całą sprawę. Czas pracy 10-15 min..