| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
japcek FSO Polonez 1.5 SLE Olkusz | 2006-07-08 15:05:53 Witam wszystkich! Posiadam Mazde 323F '94 1.6 16V i zawaram sie do Was z pytaniem. Więc przy odpaleniu zimnego silnika coś mi tak jakby terkocze podobne to do zaworów, a polekkim rozgrzaniu zanika ten dzwięk i gdyby na tym sie kończyło byłbym pewnien, że są to popychacze, ale dzwięk ten pojawia sie nagle podczas jazdy odczasu do czasu i potrafi równie szybko zniknąć. Prosze o pomoc
A tojeszcze druga sprawa, nie bede nowego wątku zaczynał. Autko jeździ pięknie ale tak od prędkości 120km/h przy próbie gwałtownego wciśnięcia gazu zaczyna tak lekko szrpać jakby brakowało paliwa, przy powolnym dodawaniu gazu jest OK. Mam zagnieciony przewód paliwowy czy to może być przyczyna, czy może pompa, a może coś jeszcze? Z góry dzięki!!! |
LifeGuard Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2006-07-08 15:10:48 hehe wątek zaraz poleci w kosmos...
bo: 1. sam odpowiedziałeś sobie na pytania które zadajesz. 2. Jezeli wiesz że masz zagnieciony przewód i to moze być przyczną to czemu tego nie naprawisz. |
japcek FSO Polonez 1.5 SLE Olkusz | 2006-07-09 01:11:57 Po pierwsze to nie jestem pewien czy to są popychacze, bo po rozgrzaniu ten dzwięk nie powinien sie pojawiać powinno je być słychać tylko na zimnym silniku i to po dłuższym pojtoju np. noc.
A po drugie, bo nie mam narazie czasu żeby to naprawić, a jestem ciekawy czy to może mieć aż taki wpływ, czy może to coś innego. |
Yagr focus Kraków | 2006-07-10 20:12:44 jeśli masz rąbnięte popychacze to zawory bądą klekotać również przy dużym obciążeniu silnika, np. właśnie przy gwałtownym dodaniu gazu od niskich obrotów. pozdra |