| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michpanek Opel Vectra i Daewoo ... Warszawa | 2006-07-08 21:57:10 O Espero chyba nikt nie moze powiedziec wiecej niz ja... Mam espero 1.5 z gazem od 2000r (auto z 97r) i aktualnie mam przejechane 412 tys km... Ma ktos wiecej ? Niestety albo stety juz w najblizszym czasie kupuje Forda Mondeo mk3 2.0 TDDi z 2001 |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-07-08 22:01:11 No zo nic tylko pogratulowac przebiegu )
|
michpanek Opel Vectra i Daewoo ... Warszawa | 2006-07-08 23:14:27 Powodem własnie dla ktorego zmieniam niegługo auto jest własnie korozja... Z zielonego metalic zrobił sie juz "bicolor" zielen z brazem Powaznych awari nie miałem praktycznie wogole... Leje tylko syntetyczny Mobil 1 do silnika i gra gitara Wymieniam tylko elementy ktore sie zużywaja w czasie eksploatacji na polskich drogach: przeguby, elementy gumowe, amortyzatory (raz wymianiałem), tłumik. Jedynie po 320 tys km wymieniłem całe sprzęgło a wczesniej alternator. Skrzynia biegów mało precyzyjna po tym przebiegu ale bez awarii (nawet olej od nowosci nie wymieniany) Ogolnie samochod sprawuje sie dobrze (swiadczy o tym przebieg)Duży, wygodny itp. Mankamentem tego auta jest elektryka (elektryczne szyby, centralny zamek ktory sam sie zamyka i otwiera). Silnik 1.5 troche mało dynamiczny ale taki juz jego urok. Smiało mozna powiedziec ze to najlepsze daewoo i mozna go polecic. Problem tylko w tym ze czas tego samochodu juz sie konczy powoli i ze lepiej kupic cos swiezszego od 10-cio letniego koreanczyka. |
maskekk Pzn | 2006-07-09 21:12:41 Tak z ciekawosci za ile go sprzedales z takim przebiegiem i czy w ogole znalazles kupca, no chyba ze cofales licznik |
michpanek Opel Vectra i Daewoo ... Warszawa | 2006-07-09 21:57:02 Jeszcze go nie sprzedałem, dopiero mam w planie zmiane. Cofniecie licznika nic by nie dało bo ten przebieg widac, słychac i czuc... Mysle ze sprzedam go handlarzowi jakiemuś za jakies 2 do 3 tys zł. - bedzie na uzbezpieczenie nowego ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-07-10 14:30:13 Na nieregularny przewóz osób chyba nie trzeba mieć żadnej licencji, ale jeśli mi się dobrze wydaje, to nie będziesz się mógł nazywać TAXI. |
michpanek Opel Vectra i Daewoo ... Warszawa | 2006-07-10 18:25:00 www.taksowkarz.pl tu znajdziecie wiele na forum. Osobiscie nie polecam zadnych przewozów osob... |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-07-11 01:43:48
Proste |
michpanek Opel Vectra i Daewoo ... Warszawa | 2006-07-11 22:05:29 Jak chcesz wozic ludzi za gowniane pieniadze to zrob kurs i idz na taxi. A jesli chcesz zarabiac jeszcze bardziej gowniane pieniadze i byc traktowanym jak szmata przez prawdziwcyh taksówkarzy to zrob sobie przewóz. Zobaczymy kiedy Ci przejdzie zapał...
P.S Szybciej do klienta dojada ? HAHAHA ! 95% przewoźnikow to wieśniaki kompletnie nieznajacy miasta ktorzy nie wiedza gdzie znajduja sie podstawowe miejsca i ulice. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-07-12 07:28:11 Ot i wylazł z Ciebie strach przed konkurencją. Wystarczyło tylko podpuścić
A jak ktoś chce przewozić ludzi, to jego sprawa i nic Ci do tego! Ja w mojej wsi korzystam wyłącznie z jednej mafii przewozowej (fakt, że moją wjochę, to kamieniem na drugą stonę można przeżucić bez specjalnego wysiłku). Za 10 zł robią to, za co "złotówa" bierze 13-14 zł. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-07-12 07:29:36 ] |
michpanek Opel Vectra i Daewoo ... Warszawa | 2006-07-12 11:30:11 Strach przed konkurencja jest w kazdej braznzy...Zadna tajemnica. Powiedz tylko dlaczego połow tych skur..... jezdzi nielegalnie ? Dlaczego frajerzy maja oznaczenia taksowkowe, numery do korporacji itd ? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-07-12 11:32:39
Nie wiem... w dużym mieście nie korzystałem nigdy z taryfy, a u mnie na wsi to albo się jest TAXI, albo przewozem inaczej wpier...l! |
michpanek Opel Vectra i Daewoo ... Warszawa | 2006-07-12 12:27:13 Widzisz... A u mnie w Warszawie jezdza przewozy ktore wygladaja jak taksowki. Maja taksometry ale juz bez kas fiskalnych, normalnie jezdza w korporacjach i sie ciesza ze maja ruch. Ja tymczasem wole mniej sie najezdzic (tym samym spalic mniej paliwa, mniej zajechac samochod itd) a zarobic wiecej.
Nie sztuka sie narobic i zarobic, sztuka jest zarobic a sie nie narobic I w ten sposob chciałbym zakonczyc temat taksowkarstwa poniewaz to nie miejsce i czas ![]() |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-08-23 10:22:11 A masz jakieś fotki swojego autka? Bo bardzo jestem ciekawy, jak wygląda Esperynka z takim przebiegiem na karku. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-08-23 14:51:43
A jak ma wyglądać...?
Jak każdy esperak...
Pozdr. P. |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-08-23 15:14:31
Ale niekażde ma 420 kkm na liczniku. |