PONY reczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam male pytanie, mialem problem z hamulcem recznym w moim pony nie zabardzo trzymal rozebralem bebny okazalo sie ze samoregulatory byly lekko zabrudzone i sie rozkrecac nie chcialy po przeczyszczeniu wyszystkiego i tak lipa bo reczny jest jeszcze slabszy co moze byc przyczyna? moze jest jakis patent zeby te samoregulatory sie regulowaly?? ktos mial juz taki problem? za pomoc bede wdzieczy bo bez recznego to troche nie ciekawie sie jedzie

Pozdro Adam

Nie wiem bo nie miałem styczności, tam są tarcze z tyłu czy bębny? Jak tarcze to pewno pomogła by wymiana cylinderka. Jak bębny to wymoczyć w ropie albo wd40, nasmarować i powinno grac. Ręczny powinien zaciągać się tek do 5-6 skoków, może naciągnąć cięgno, albo po prostu tam niema co hamować.

Ja miałem podobny problem i wymontowałem całą linkę od ręcznego, następnie w osłonę linki wlewałem ropę do tej pory aż wypłynęła z drugiej strony, następnie wpuszczałem WD-40, i tak postąpić z 2-gą częścią linki, można też wymoczyć w ropie. W osłonie linki zbiera się pył i woda a to potem się zaciera i wiadomo jaki jest skutek, ja po takiej kompieki linki hamulca ręcznego mam spokój.