Klapa szpachla w malczanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ciekaw jestem waszego zdania na temat klapy w maluchu co sadzicie o jej wygladzie po zaspawaniu i zaszpachlowaniiu? 3 osoby z mojej okolicy wyraziło chec wstapienia w szeregi naszego klubu maja pociski a jedno co łaczy wszystkie to to ze maja zaszpachlowane klapy (tu wypada zaznaczyc ze nie jest to byle jaka robota tylko fachowo wykonane tzn pełny wspaw a nie nawalenie centymetra szpachli) A tablice sa wpuszczone w zderzak ciekaw jestem co wy sadzicie na ten temat (mile widziana wypowiec putina i krzycha )

Szacuneczek

Spoko jeżeli tylko jest dobrze zrobiona i pełna gładź tzn łącznie z zamkiem to mi sie podoba gdybym miał malucha to pierwsze co bym zrobił to zabrałbym sie za klape

Cze spoko mi też sie taka klapa podoba pod warunkiem że jest tak jak napisał Dayton zamek też ma zniknąć.
No ale juz prawie co drugi maler jeździ z "czysta klapą", ale naprawde fajnie to wygląda.

Zgadzam sie z waszym zdaniem co do zamka ale fajnie przerobione wloty powietrza to tez dobry pomysł Ale z zamkiem to sporo zabawy z kumplem likwidowalismy to poszlismy na łatwizne i zamontowalismy sportowe zapinki które miały na koncu przewiercona dziurke a w niej mała kłódke zeby niepowołane osoby klapy nie otwarły moim zdaniem pomysł nawet niezły Ale fakt faktem ze klapa szpachla w kaszlaku to juz norma i prawie co 2 kaszel taka posiada i oczywiscie białe lampy poczatkowo to wszystko bardzo mi sie podobało ale teraz troche tego za duzo Wyglad jest niezły

Szacuneczek

Andre tez ma w swoim maluszku gladki tyl (sam robil) ale niestety ma na nim rejestracje staralem sie go przekonac zeby ja dal na zdezak ale uwaza ze sie raczej nie da bo ma kwadratowa i hak

dla mnie osobiście bardzo ładnie wygląda tak zrobiona klapa , lecz ta ma jedną wade pęka szpachla

najrozsądniej jest zrobic tak ponieważ nie ma tu szpachli użyta do tego jest klapa z el

mozna jeszcze tak

Lukaszc dla mnie jak bym miał mieć taką klape jak ten żółty Maldon to wolałbym niemieć Maldona przecież to jest taka chamówa że aż mi sie słabo robi.
Nigdy bym czegoś takiego u siebie niezrobil
A o takiej klapie jak ma RED to myślałem tylko jak wygląda sprawa z otworami na rejestracje???

Jezeli chodzi o tego zołtego to porazka ale dziwi mnie to ze gosc włozył sporo pracy w usuniecie zamka a na klapie nawet otworów niezaszpachlował Klapa ala Red Devil to prsciutka sprawa klapa elegant szpachla otwory i po krzyku. Jak pzerabiałem z kuplem klape w jego malczanie to pierwsze podejscie polegało na zaszpachlowaniu wytłoczen(stary typ klapy) ale po ok miesiacu szpachla pekła i zaczeła odchodzic wiec dorwalismy kawałek blaczy i zrobilismy wspaw w całej dolnej czesci-wyglada super zero nierównosci i gładziutka jak pupa niemowlaka Wyglada taj jak ten czrny malczan Super sprawa przy okazji przerobilismy wloty wycielismy otwory i wsadzilismy alu siatke do tego zapinki i mucha nie siada jak tylko zrobie foty to je tu rzuce

Szacuneczek

powiedzcie mi czym różni się żółty maluch od pozostałych ???

taka klapa wygląda całkiem nieźle... tylko trzeba to dobrze zrobić...
no i bardzo wazne jest aby dobrze zamontowac rejerstracje(najlepiej wyciąc w zderzaku otwór i zrobić włębienie) Mnie podoboją sie klapy właśnie z el bo mają takie przetłoczenie delikatne i wystarzczy tylko zaszpachlowć otwory po rejerstracji.

dalej nikt mi nie powie czym się różni ten żółty ???

no na pierwszy zut oka rozni sie tylem
a tak serio to widac dziury od pierwotnego miejsca w ktorym znajdowla sie tablica rejestracyjna oraz widac tez jakas czesc znajdujaca sie kolo wlotu powietrze (badz wylotu) po lewej stronie. Z ciekawosci zapytam co to jest za czesc ?

To chyba dopiero przygotowanie do szpachlowania

A moim zdaniem blotniki cos teges szerokie ma

Cornholio błotniki ma przerobione i silnik 1.1 i jeszcze kilka innych rzeczy.Lukaszc ale w tym poście chodzi o klape bo ma tylko zaszpachlowany zamek a ma zostawione te wytłoczenia .

akurat nie o to mi chodziło chciałem zobaczyc czy sie ktoś zorientuje ze wydech jest po lewej stronie

A no to sorki

a no to mowiles ze o klape i szpachle chodzi wydech pewnie ma po drugiej stronie bo silnik ma inny