MotoNews.pl
8 Jaki gaz do G60?? (152515/0)

Jaki gaz do G60??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam okazję kupić vw passata z silnikiem g60 za przyslowiowe grosze (2500zł) w niezłym stanie. Pytanie, czy da się do niego założyć lpg 2giej generacji, np. z blosem czy pozostaje tylko montaż sekwencji? Od razu mówie że znam auto i chciałbym nim jeszcze troszkę pojeździć więc zależy mi na bezproblemowej eksploatacji, bez strzałów itp, a za razem na instalacji w "dobrej" cenie, w końcu auto już leciwe....

ja mam G60 w golfie i z tego co sie dowiadywalem to ciezko ten silnik wogole zagazowac...ale jesli juz to tylko dobra sekwencja

Dziś dowiadywałem się w gazowni, za 2500pln mogą zagazować najtańsza sekwencją (OMVL za 3100pln) jeśli ma wtrysk elektroniczny....jeśli mechaniczny (w sumie to nie wiem, musze jeszcze raz obejrzeć autko) to zostaje tzw. trzecia generacje za 4000pln ale to się nie opłaca, podobno lubi jest awaryjna. Jak się dowiem czegoś więdej go z pewnością napisze.
Pozdrawiam

Witam.
Mechaniczne turbo jest specyficzne wiec dobór instalacji tez nie może być przypadkowy.
Lepiej niekiedy założyć 2 generacje z reduktorem turbo i mixerem do turbo niż tanią sekwencję.
I radzę w twoim wypadku zrobić po montażu pomiary na hamowni na gazie i benzynie zeby mieć pewność ,że nie bedziesz musiał robic kapitalki silnika.