Problem z obrotami w czasie jazdy i gasniecie :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kufa wyjazd na wymazony urlop za 2 dni a tu mi autko odmawia posluszenstwa.

SPrawa jest taka smigam sobie autkiem nagle widze jak obroty silnika ( wskazowka ) lata sobie jak chce ( skacze ) raz wyzej raz nizej w trakcie silnik tak jak by sie dusil i gasnie. Ponowne proby odpalenia maszyny koncza sie fiaskiem.

Po paru minutach meczenia dziada jakos z bolem ale odpala. Wiec go gasze i odpalam pare razy i wsio gra.

Zdarzylo mi sie to juz 2 raz w tym tygodniu dodam ze smigalem wtedy na benzynce. Znajomy twierdzi ze pada mi pompa paliwa.

Czy mial ktos taki przypadek ??

Dzieki za podpowiedzi i odpowiedzi

Dzis czeka mnie warsztat ( ASO ) i pelna wymiana rozrzadu + pompa wody bo cos sie chyba rozlatuje a i zapomnial bym poduszka silnika sie skonczyla i niema jednej sruby szok normalnie

Pozdrawiam ze
Szczecina

Cytat:
2006-07-12 13:24:40, penmar pisze:
Dzis czeka mnie warsztat ( ASO )

Co wy tak nagle się starym złomem na ASO rzuciliście. Jakoś rok temu było bardziej wolnościowo.

Cytat:
2006-07-12 13:24:40, penmar pisze:
Kufa wyjazd na wymazony urlop za 2 dni a tu mi autko odmawia posluszenstwa. SPrawa jest taka smigam sobie autkiem nagle widze jak obroty silnika ( wskazowka ) lata sobie jak chce ( skacze ) raz wyzej raz nizej w trakcie silnik tak jak by sie dusil i gasnie. Ponowne proby odpalenia maszyny koncza sie fiaskiem. Po paru minutach meczenia dziada jakos z bolem ale odpala. Wiec go gasze i odpalam pare razy i wsio gra. Zdarzylo mi sie to juz 2 raz w tym tygodniu dodam ze smigalem wtedy na benzynce. Znajomy twierdzi ze pada mi pompa paliwa. Czy mial ktos taki przypadek ?? Dzieki za podpowiedzi i odpowiedzi Dzis czeka mnie warsztat ( ASO ) i pelna wymiana rozrzadu + pompa wody bo cos sie chyba rozlatuje a i zapomnial bym poduszka silnika sie skonczyla i niema jednej sruby szok normalnie Pozdrawiam ze Szczecina

Obrotomierz odczytuje na podstawie sygnałów z aparatu zapłonowego, więc to tam bym szukał ustaerki.
na mój gust to będzie cewka w aparacie zapłonowym, moduł zapłonowy lub coś z wtyczkami aparatu (to ostatnio jest na topie )

Cytat:
2006-07-12 13:59:14, piotr_ek pisze:
Co wy tak nagle się starym złomem na ASO rzuciliście. Jakoś rok temu było bardziej wolnościowo.

Jak sie ma znajomosci w ASO to co se zalowac

Cewka impulsatora.
Na 99%.
Wymiana w ASO nie powinna cię wynieść więcej niż 50 zygli.

Pzdr.

mnie z szukaniem usterki zwinięto 100zł za całość.

NO to dzisiaj poprawka niezdazyli mi filtra paliwa wymienic.

A na dodatek tego po wymianie rozrzadu i pompy wody ma caly czas check dzisiaj beda sprawdzac ciekawe co to bedzie

Cytat:
2006-07-12 16:45:21, roland66 pisze:
Cewka impulsatora. Na 99%. Wymiana w ASO nie powinna cię wynieść więcej niż 50 zygli. Pzdr.

Ja mam taki sam problem tylko zazwyczaj wystepuje on przy jezdzie na gazie (co dziwne jak jest zimny dziala bez problemu tylko jak nabierze temperatury to sie tak dzieje), ale ostatnio pojawil sie tez przy benzynie.
I mam pytanie czy kable od swiec jak sa walniete moga tez powodowac taka sytuacje?

Pozdro