MotoNews.pl

Odbicie tapicerki na przedniej szybie :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy u Was też występuje beznadziejne odbicie tapicerki na przedniej szybie jak jedziecie pod słońce?

Czy ktoś już z tym walczył?

A może ktoś poleci jakis dobry środek do czyszczenie, ale taki by nie nabłyszczał, tylko czyścił.

Ten reflex na szybie już mnie dobija

Pora utopić złomiaka w Mikośce.

piotr_ek - jak wszyscy Cię zaczną słuchać, to w polskich rzekach będą płynąć wyłącznie esperaki

Cytat:
2006-07-12 14:44:08, piotr_ek pisze:
Pora utopić złomiaka w Mikośce.

Niestey Mikośka to taki mały potok (czyt. ściek),
ale niedleko jest Wisłok i tam na 100% się utopi

Cytat:
2006-07-12 14:42:11, kisztan pisze:
Czy u Was też występuje beznadziejne odbicie tapicerki na przedniej szybie jak jedziecie pod słońce? Czy ktoś już z tym walczył? A może ktoś poleci jakis dobry środek do czyszczenie, ale taki by nie nabłyszczał, tylko czyścił. Ten reflex na szybie już mnie dobija

dwie mozliwosci:
1. Kupujesz piankę do deski matową (rozwiązanie połowiczne)
2. Kupujesz okulary polaryzacyjne - 100% skuteczności + szereg innych zalet.

Cytat:
1. Kupujesz piankę do deski matową (rozwiązanie połowiczne)
2. Kupujesz okulary polaryzacyjne - 100% skuteczności + szereg innych zalet

3. Drobnoziarnisty papier scierny

5. Czarny spray - matory

A nr 4 - pies zjadl

Cytat:
2006-07-12 15:47:35, Hornblower pisze:
A nr 4 - pies zjadl

4. "LUDWIK"

6. proszę porozmawiać z Darkiem 54495...wskaże nazwę preparatu którego używa ....fantastyczna rzecz!...i przydaje się też do czyszczenia lodówek itp

ŻADNYCH innych dziwnych pianek, atomizerów czy cudownych "matowych" środków ...

ja kupiłem okularki polarizon czy jakoś tak, na stoisku za 35 zeta.. po problemie, co więcej nie widzisz, albo bardzo słabo widzisz prawie każde odbite światło, czyli wszelkie refleksy od zjebanego asfaltu , czy wody....
jakbyście szukali to najprostszy sposób, żeby sprawdzić czy rzeczywiście są polaryzacyjne , to bierzesz jedną parę, przykładasz do drugiej pary okularów ( tak żeby widzieć przez dwa szkła i skręcasz je o 90 stopni, jeśli robi się nieprzejrzyste , to znaczy, że są polaryzacyjne)

No tak, ale ja już jedną parę okularów mam

I bynajmniej nie są to okulary przeciwsłoneczne, ani jakieś tam polaryzacyjne

PS.
Darek napisz co to za cudeńko stosujesz w swoim bolidzie

Cytat:
2006-07-31 14:15:30, kisztan pisze:
No tak, ale ja już jedną parę okularów mam I bynajmniej nie są to okulary przeciwsłoneczne, ani jakieś tam polaryzacyjne PS. Darek napisz co to za cudeńko stosujesz w swoim bolidzie

szkła kontaktowe + okulary polaryzacyjne. Innego wyjścia nie widzę, nie znam również lepszego rozwiązania dla krótko/dalekowidzów za kierownicą niż szkła kontaktowe.

Ja uzywam pianke matowa AUTO LANDu i nic mi sie nieodbija w przedniej szybie. Polecam

Co Wy tak z ta deska?
Przeciez jesli odbija sie deska w szybie to chocby nie wiadomo co robic z deska to i tak bedzie sie odbijac. To jest powodowane plaszczyzna szyby a nie deski. Jak podstawi sie reke to w szybie sie odbije reka. To chyba normalne jest.

zakurzyc u bedziue spokoj.

Cytat:
2006-07-31 14:15:30, kisztan pisze:
..." Darek napisz co to za cudeńko stosujesz w swoim bolidzie .."

Nie ma szans żeby Darek coś napisał...zapracowany na MAKSA ...ale proszę :

Czy po kilku razach uzycia tego czegos niezniszcy to plastikow w aucie? chodzi mi o blekniecie, odbarwianie, pekanie albo bog jeden wie co jeszcze

Nie stwierdzono takich objawów, a środek naprawde godny polecenia, i do tego antybakteryjny

Cytat:
2006-07-31 21:34:14, Adam4302 pisze:
i do tego antybakteryjny

Super, można frytki z deski pojeść