Jak wyciagn±æ pojemnik na p³yn do spryskiwaczy(przód)MK.6???

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Mam problem, bo po nabyciu essiego kaza³o sie, ¿e zbiorniczek na p³yn do spryskiwaczy jest dziurawy i cieknie.Musze go wymieniæ albo jako¶ zatkaæ jezeli sie da(bo nawet u¿ywany zbyt tnai chyba nie bedziê).Wyci±ga³ ju¿ kto to ustrojstwo?

Klucz 13, srubokret krzyzakowy - i zdejmujesz zderzaczek przedni.
Innej drogi nie ma.

No to mnie teraz pocieszy³e¶:]. Nie wiem czy wogóle da sie jako¶ sensownie za³ataæ ten zbiorniczek, zobacze jutro jak to wygl±da dokladnie.

A zdjemuj±c nadkole nie da siê go wyj±æ?

W aucie bez klimy zdjêcie zderzaka to nie problem.

Wydaje mi sie, ze szybciej i wygodniej jednak sciagnac zderzak. Nie jest to trudne. 4 sruby z przodu, po dwa blachowkrety przy blotnikach z kazdej strony. 10 minut i zderzak zdjety. Powaznie. Za pierwszym razem tez bylem ciezko przerazony
Dasz rade. Jestem pewien

Wczoraj to robilem moglem zrobic fotorelacje wiec taK:
4 ¶róby od zderzaka + 2blachowkrêty (b³otniki) i zderzaczka nie ma i to wystarcza do wyci±gniêcia samego silniczka ze zbiorniczka natomiast gdy chcemy zdemontowaæca³y sbiorniczek nale¿y ¶ciagn±æ w moim przypadku plastikowe nadkole (nielunie tego) i odkreciæ od strony tego nadkole wkrêta nastepny znajduje sie kolo lampy w komorze silnika (trudny dostêp) proponuje wyj±æ lampe lub silniczek do regulacji (ja nielubê wyciagaæ silnicka) no chyba ¿e masz dobry ¶rubokrêt no i jeszcze jeden wkrêt z drugiej strony i po sprawie

ten wkrêt

a autko wygl±da³o tak

[ wiadomo¶æ edytowana przez: Matys318 dnia 2006-07-13 08:19:06 ]

[ wiadomo¶æ edytowana przez: Matys318 dnia 2006-07-13 08:25:46 ]