TYLNY MOST OMA A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy wymieniał ktoś łożyska przy wyjściu na półosie w omedze a??.

coś tam chrobocze przy ruszaniu na skręconych kołach mimo że wymieniłem tuleje wahaczy.

mechanik twierdzi że to łożyska , ale czy jest sens je wymieniać. może to nie to??

może kupić inny most i czy pasuje od 2,0?? i ile trzeba wyrzygać

moja omesia to CARAVAN 3,0 SEJ

pozdro mega_3 i jego 3,0sej

Most od C20NE nie pasuje... musi być od danego modelu.

Nie widzę za bardzo związku pomiędzy skrętem a funkcjonowaniem mostu?? Może to gdzie indziej. Jakoś mi to nie pasuje.

Koles to Ty masz tylna os skretna?
No nie to ja tez chce.

Hmm Piotr dosadnie to ująłeś ale na szczęście Omega to nie przegubowiec jak Ikarus czy jakiś Ogórek także to odpada. Jeżeli w jakikolwiek sposób wiążesz te hałasy przy skręcie z mostem to jedyna i to bardzo wątpliwa możliość że masz coś nie tak z łożyskami. Podczas skrętu występuje siła odśrodkowa, która co tu ukrywać oddziaływuje na wyżej wymieniony element. Jeżeli masz solidne podstawy ku temu to sprawdź łożyska. Ale mówiąc szczerze BARDZO WĄTPIĘ w zaistnienie takiej sytuacji. Aby coś takiego miało miejsce to łożyska faktycznie musiałyby być padnięte i to zdrowo. Słyszałbyś je nawet podczas jazdy na wprost. Także moja skromna sugestia sprawdź to jeścze raz.

Powodzenia i Pozdrawiam

Z tego co doświadczam na własnej skórze, przy skręconych mocno kołach czasami chrupie, ale chyba nie w tylnym moście, lecz z przodu i podobno Omega tak ma, a jest to niegroźne, na jakiś czas pomaga włożenie ręki i napćkanie smaru, jak ktoś wie, to zrobi to nawet po ciemku.