| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
markij 1.5 GLX 16V Łódź | 2006-07-14 11:50:01 No muszę się pochwalic trochę. Może dla kogoś to żaden luksus, ale dla mnie po 2 latach jazdy tym autem to miód na serce. Otóż kupiłem sobie głośniki. Owalne SONY 6x9 - TUTAJ. Moje radyjko to JVC KD-S70R -stare, ale jare. Postanowiłem zamontować je w tylnej półce. Jasne - ciekawe jak?
Oczywiście trzeba było wycinać owale - kątówka nożyce i po sprawie. Niestety bawiłem się z tym przez 3 godziny. Robiłem to pierwszy raz w życiu (wycinanie w tylnej półce) i jestem z tego powodu bardzo dumny. Pewnie macie w swoich esperynkach super ekstra instalacje audio - pewnie tak, ale dla mnie teraz to szczyt jakości dźwięku. Gra czysto nawet jak radyjko dam na maksa (niby ma 4x40W) - oczywiście nie z full basem wysterowanym na radyjku - bez przesady. No nic - jak kogoś zainteresował temat to mogę jakieś fotki zasunąć. A ta firma z Łodzi, w której kupowałem głośniki jest bardzo kompetentną, udziela wszelkich informacji za free. Polecam. Doradzą, powiedzą jak montować, gdzie montować itd.
Pozdrawiam. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-07-14 12:42:22 Nie zgodze sie, zajebisty sprzet zloze Ci za 2 tysiace do samochodu.
A apropo radia - pociagnij sobie kablem 3mmx2 masę i plus do radyjka - bedzie zauwazalna roznica. Glosniki nie wypierdzą tyle basu ile bys chcial z radia, bo nie maja prądu. Seryjna instalacja radiowa w samochodzie, a szczegolnie kabelki ktorym prad idzie do radia jest DO DUPY! |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-07-14 13:37:09 No ale zawsze będzie to muzyka wciśnięta pomiędzy dźwięki silnika, a wiatr opływający auto, czyli mniej lub bardziej kicha. Oczywiście są jacyś chorzy maniacy, którzy potrafią zrobić super bajer dźwięk... ale potem okazuje się, że takie auto nie chce jeździć, toteż wymyślili dla niego jeb**tą kategorię - demo car. Takie auto, co to niby jest autem, a jednak nim nie jest. |
MACHA Espero Będzin | 2006-07-14 13:42:51 hmmm fajnie sprzęt nie musi kosztować 2 tysiaków sprawdźcie sobie wygląd i ceny i materiały z jakich są zrobione np głośniki ja kupiłem wydawało mi siędziwaczne dużej mocy z wielkim magnesem na giełdzie za około 120 pln jak dobrze pamietam w sklepie audio typowym te same głośniki kosztowały 800 zł identyczne wszsytko to samo przykładaliśmy je ze sobą ze sprzedawcom i zdębiał , po prostu te drogie były firmy JBL i wystarczyło tylko zamienić siateczkę maskującą która bez problemu odchodzi i już, apropo wycinania diury w półce ja swoje umieściłem za siedzeniami na półce która przerobiłem wkładając deskę z prakitekra grubości około 3- 5cm wyciąłem w niej dziury pod teg łosniki i okleiłem ją ładnie zamocowałem na srebrne śruby po srodku i jest lepszy bas niż z tej 1 mm skelejki jaką jest oryginalna i wzmachol mnie kosztował 100 badziewiasty ale fajnie ciupie.radio sony - nie jest fajne bo wysokie przygasza ale przy odrobinmie woli i wydatku 40 zeta a gwizdki będzie ok |
arq2002 ESPERO Wrocław | 2006-07-14 16:18:28 Czesc,
Na poczatek witam wszytkich, bo to moj pierwszy post na forum
Ja tez sie pochwale glosnikami, ktore z pewnym trudem, ale jednak udalo mi sie zamontowac w przednich drzwiach. Chodzi o 16,5cm glosniki PYLE PLG6C. Pod glosnik basowy wycialem gumowka wiekszy otwor w drzwiach, dzieki temu nie musialem dawac zadnych tulei dystansowych i nie musialem przenosic przycisku otwierania klapy bagaznika. Wszystko sie miesci. Glosnik jest na tyle plytki, ze nie haczy o szyby przy ich opuszczaniu. Glosniki wysokotonowe zamontowalem w zaslepkach mocowania lusterek, dzieki temu sa dosc wysoko zamocowane i dodatkowo skierowane na kierowce, co jest wazne przy wysokich tonach. Zwrotnica doskonale sie miesci pod tapicerka drzwi. Calosc podpieta pod fabryczna instalacje. Radio troszke juz wiekowe, ale za to dobre KENWOOD KDC7070R. A dziwiek, to teraz po prostu miod na uszy Przynajmniej jak dla mnie. Nie jestem zadnym maniakiem, ale lubie jak mi ladnie gra w samochodzie. Basy mam takie, ze czuc je w brzuchu, a sopranow to nie mam lepszych nawet w domu na technicsie.
Glosniki kosztowaly mnie ok. 230 w Norauto. Jak uzbieram troche kasy, to kupie takie same na tylna polke, bo teraz tam nic nie mam. Generalnie polecam, zwlaszcza jak ktos chce wymieniac wszystkie glosniki. Mozna na poczatek kupic jedna pare i probowac montowac w drzwi. Jak sie nie uda, to wstawiamy bezproblemowo na tyl bo pasuja idealnie a na przod mozna wtedy dac 13,5cm PYLE PLG5C. Pozdrawiam wszystkich. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-07-14 21:53:41 dajcie spokoj z Pyle, za ta kase mozna miec juz chociazby Phonocar'y a glosniki tej firmy to na rynku tzw. tania rewelacja - nie sa drogie, a mloca nieprzecietnie nawet spod radia.
Ogolnie jak czytam o bassie bez skrzyni to tez troche mi sie usmiecha Po prostu ktos tu nie slyszal basu w samochodzie.
Piotrek, za 2 patyki zloze Ci taki sprzet ze przy 140 nie bedziesz slyszal wiatru przy otwartych oknach. Oczywiscie sprzet dobry jakosciowo, bo glosno a harkliwie to kazdy gupi umie. |