MotoNews.pl

Klimatyzacja - schemat połaczeń

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Szukam schematu połaczeń klimatyzacji BMW e34. Schemat połaczeń elektrycznych oraz samej klimy.

ale jaki silnik i rok ?

Oki skoro nie przeczytałeś pod zdjęciem. BMW 520i 1992 rok kwiecień. Silnik M50 - 6 cylindrów i 24 ventyle.

Cytat:
2006-07-14 12:54:28, jarek48100 pisze:
Witam. Szukam schematu połaczeń klimatyzacji BMW e34. Schemat połaczeń elektrycznych oraz samej klimy.

A jakie masz objawy ?

pozdr
Mariusz
Mondeo

W tym wypadku nie chodzi o objawy, mam możliwość kupić kompletną klimę do e34 i chciałbym pobawić się w jej założenie. Wiem że potem trzeba jechać do kogoś kto prowadzi regulację i napełnia ją freonem(?)

Cytat:
2006-07-20 13:54:18, jarek48100 pisze:
W tym wypadku nie chodzi o objawy, mam możliwość kupić kompletną klimę do e34 i chciałbym pobawić się w jej założenie. Wiem że potem trzeba jechać do kogoś kto prowadzi regulację i napełnia ją freonem(?)

]

Daj sobie spokój. Tyle roboty, że nie warto. Koles zakładał i żałuje kasy i czasu do dziś. Oczywiście zdobyte doświadczenie jest bezcenne

pozdr
Mariusz
Mondeo

Sądząc po rysunkach które widziałem na REALOEM com samo podłączenie urządzeń klimatyzacji (bez elektryki) nie jest trudne - wymienia się całe elemety(np. nagrzewnica wewnątrz) ale gorzej jest z instalacją elektryczną. Kiedyś na forum była podana taka fajna stronka z instalacjami elektrycznymi do e34 ale ... skleroza mnie dopadła i nie pamietam gdzie to było a poprzez wyszukiwarkę nie bardzo mogę znależć.