Pomocy kupiłem BMW

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam pare pytan.BMW jezdze miesiac jest to moje pierwsze BMW i dziwi mnie pare rzeczy.Jest to model BMW 323i rok 97. 2.5l benzyna.
1)Czy w tym modelu jest pasek rozrzadu czy lancuch?
2)Po wymianie z tylu amorków i sprezyn oraz wszystkich gum oczywiscie po obu stronach prawą stronę mam nizszą,brak mi pomyslow jaka moze byc przyczyna.
3)Przy predkosci 60 i wiecej kmh przy redukji na bieg 3 przewaznie czuć stukniecie z przodu jesli dodam gazu to nie,a jesli puszcze same sprzeglo to tak.
4)Mam felgi 15 i prawidlowy rozmiar opon.Spodziewalem sie wiekszego komfortu jazdy bo strasznie ciaga w kolejnach powyzej 160 kmh.Czy jest to normalne?
5)Czesto na tablicy pod licznikiem zapala mi sie lub mryga konrolka "Chek control" i cos jest napisane o swiatlach stopu na pod komputerze.Wszystkie swiatla stopu sie pala nawet gdy wyswietlany jest ten komunikat o swiatlach stopu.
6)Mam delikatny luz na kierownicy podejrzewam ze to magiel.Wymienilem sworznie,koncowki.Po przejechaniu 400km po Warszawie luz zwiekszyl sie i czuc przy ruszaniu kireownica delikatne stukanie w kirewonicy.Tak jak gdzies by byl luz.

Z tymi wszystkimi problemami bylem u mechanika i powiedzial,ze on takimi bzdetami i gratami sie nie zajmuje.Prosze o wskazowki.

Dziekuje

Cytat:
2006-07-14 20:09:34, tofikBMW pisze:
. 4)Mam felgi 15 i prawidlowy rozmiar opon.Spodziewalem sie wiekszego komfortu jazdy bo strasznie ciaga w kolejnach powyzej 160 kmh.Czy jest to normalne?

przy 160km w koleinach to chyba moze dziac sie dziwnie ale z tego coi piszesz to ta twoja zawiecha najzdrowsza nie jest..

Cytat:
5 Z tymi wszystkimi problemami bylem u mechanika i powiedzial,ze on takimi bzdetami i gratami sie nie zajmuje.Prosze o wskazowki. Dziekuje

Wskazówka: zmien mechanika!

Jest to silnik M52 na łańcuchu rozrządu.
Co do krzywego zawieszenia, to pierwsze słyszę o takim przypadku.
Stuknięcie przy redukcji z przodu? Może łącznik wału, może sprzęgło, może skrzynia, trzeba spojrzeć od spodu.
Powyżej 160 km/h to raczej nie jeździj po koleinach bo nie jest to najlepszy pomysł.
Luz na kierownicy może to być magiel ale może być tylko luz na łączniku drążka z listwą.
To wszystko zdiagnozuje Ci porządny mechanik a nie taki dla którego są to bzdety.

Cytat:
2006-07-14 20:09:34, tofikBMW pisze:
Z tymi wszystkimi problemami bylem u mechanika i powiedzial,ze on takimi bzdetami i gratami sie nie zajmuje.Prosze o wskazowki. Dziekuje

No to jakiś niezły mechanik. Tak jak mówią koledzy: zmień mechanika i niech on sprawdzi porządnie auto.

Pozdro

Moze znacie jakieogs dobrego mechanika?Nie zalezy gdzie mieszka.
Slyszalem o dobrym w Piasecznie chyba MarkPol czy ktos zna dokladny adres jego?

jesteś z Warszawy więc mogę Ci polecić bardzo dobrych chłopaków.
http://www.mcars.pl/