Montaz haka w kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanowne Grono
nie znalazlem w wyszukiwarce wiec postanowilem zapytac
napeno niejeden juz hak montowal lub go ma w swojej omedze wiec prosze o rady
miejsce na hak znalazlem bez problemu , trzeba tylko jeszcze dziury w podlodze przewiercic
ale podobno sa umieszczane w omegach kostki , gniazdka do podlaczenie instalacji podobno gdzies z lewej strony tylko jak na razie nie umiem tego znalezc
aa , chodzi o model 2.5 V6 wersja CD carawan
z gory dzieki za podpowiedzi
pozdrawiam
Zbyszek

Miejsce na podnośnik w caravanie chyba wiesz gdzie jest?
Kostka jest podpięta do nadwozia w górnej cześci owej wnęki, nad lewa kratką wylotu powietrza. No chyba. że jest odczepiona i dynda sobie swobodnie

kurde a ja tam sobie tak z grubsza macalem i nic nie namacalem
starosc nie radosc , wspolczuje mojej zonie

w kazdym badz razie dzieki
pozdrawiam

sory, ze pisze tutaj, ale nie bede rozpoczynał nowego wątku bo to dotyczy haka :> otoz mam (chyba) oryginalnie zamontowany hak do swojego kombi jest ściągany na kluczyk kiedyś probowałem go ściągnąc wciskałem ten guzik co jest z boku i przekręcałem kluczykiem jak w instrukcji jednak guzik wogole nie chcial się wcisnąc wiec go wbiłem młotkiem i poszedł i do tej pory nie wyskoczył a haka zdjąc nadal nie moge w instrukcji jest napisane, ze nie mozna ciagnąc przyczepy jak jest te zabezpiecznie wcisnięte jednak juz pare razy była ciagnięta przyczepa waząca ponad 1000kg a nawet darłem ją na hamulcu ręcznym przyczepy koła suneły, a hakowi nic nie było i mam teraz takie pytanie czy z tym wcisnietym guzikiem nie odczepi mi się kiedyś hak podczas holowania przyczepy? aa i jeszcze jedno hak nie chciał zejśc poniewaz wkładka zamka ma wywalone połowe ząbków dlatego sie chyba to nie otwarło byłem z tym u goscia co robi zamki i dorabia kluczyki nie potrafił tego narpawic i nie miał takiej małej wkładki... moze ktoś z Was wie gdzie można takie dostac?

hmmm mam podobny hak , tylko ze nie ma kluczyka tylko ciegno ,ale do rzeczy , najprawdopodobniej pierwsze trzeba przekrecic kluczyk , a poznij wcisnac ten "guzik"
fak jak on jest wcisniety zabezpieczenie jest "najprawdopodobniej odbezpieczone hak powinien wypasc w dol
twoj hak bedzie zardzewialy wiec nie wypadl a guzik podobnie jak u mnie czesciowo sie cofnal
najlepiej podaj nazwe haka i daj jakies foto napewno ktos jeszcze ma cos podobnego

ja mam orginalnie zalozony hak brink czy blink (nie pamietam).

po.1
owszem, wpieli sie po lewej stronie, ale tak jakos w kable (nie bylo zadnej kostki).

po2
ja z kolei nie moge do konca wepchnac tego halka, tak aby ta srebrna dzwigienka po prawej sie do konca zatrzasnela