MotoNews.pl

Reflektory - czym wypolerować?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. plastikowe klosze przednich lamp w moim espero zmatowiły się i nie dość ze lampy o wiele słabiej świecą to jescze brzydko to wygląda Czym mogę odświeżyć klosze? Zwykła pasta plerska i polerka wysokimi obrotami wystarczy?

Jak już, to polerka z wolnymi obrotami
To ma polerować a nie zeszlifować
Kolega "naprawił" kilka telefonów i paneli radioodbiorników czymś takim i to działa
Ewentualnie to wygląda bardziej profesjonalnie

A jestes pewien ze szło reflektora jest zmatowiałe z zewnątrz???
ja polerowałem reflektory, ale jak były delikatnie zmatowiałe. reszta syfu była w srodku.

Ponieważ "szyby" reflektorów to poliwęglan myślę że specjal pasta do szyb samochodowych może się nie sprawdzić...tak samo ta do szybek telefonów...

Chyba nie ma co filozofować....powinna wystarczyć OriginalTempo za jakieś 7zł (ostatnio już do nabycia w sieci np.Selgros)...

No i tak jak pisze Czarek...warto się dokładnie przyjrzeć gdzie jest brud (sprawdź czy masz wszystkie dekielki na reflektorach!)

zmatowienie jest w 100% od zewnątrz. Też myślałem o paście TEMPO i chyba spróbuję tego. Nie mam nic do stracenia, jeśli nie da się spolerować to wymiana lampy. Polerowanie wysokiomi obrotami daje lepszy efekt, tylko trzeba uważać. Jakiś czas temu polerowałem rant felgi dremelem, który ma bardzo wysokie obroty i wyszło super.

Spokojnie możesz polerować tempo. Ja używałem G3 ale to jeden czort tylko jedno droższe od drugiego Było trochę lepiej, ale klosz był uwalony brudem od środka więc ... wymieniłem 2 reflektory bo trafiła się okazja. Jeżeli masz problem z prawym reflektorem to mój jest w super stanie jeżeli chodzi o szybkę i odbłyśnik. Niestety nie działa w nim regulacja wysokości świecenia (nie silniczek tylko to pokrętło). Jak nie uda ci się doczyścić to daj znać.

przez weekend pobawię się z tym. Jeśli nie wyjdzie to będę wymieniał lampę. Problem dotyczy właśnie prawej lampy. Lewą juz wymieniłem, ponieważ miałem w zapasie obie lampy, z tym, że w prawej jest pęknięte szkło...

Cytat:
2006-07-18 07:52:22, slayter pisze:
Spokojnie możesz polerować tempo. Ja używałem G3 ale to jeden czort tylko jedno droższe od drugiego Było trochę lepiej, ale klosz był uwalony brudem od środka więc ... wymieniłem 2 reflektory bo trafiła się okazja. Jeżeli masz problem z prawym reflektorem to mój jest w super stanie jeżeli chodzi o szybkę i odbłyśnik. Niestety nie działa w nim regulacja wysokości świecenia (nie silniczek tylko to pokrętło). Jak nie uda ci się doczyścić to daj znać.

Odłyśnikiem to bym był na 100% zainteresowany bo mam reflektor od anglika i świeci mi tam gdzie nie powinien czyli w lewo.
Napisz co jak i za ile. Bedze wdzięczny

Witam tu macie za grosze prawy reflektor tylko z 1 ulamanym zaczepem,ale o reszte jego el. trza zapytac! zawsze szybke czy odblysnik (wygladaja na cale) mozna przelozyc sobie !
lampa

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: Andi_K dnia 2006-07-19 21:18:24 ]

Witam. Juz sprawę z reflektorem załatwiłem. Na początki pasta tempo, szmatka i polerowanie ręczne 2 razy, później dremelem z końcówką do polerowania przejechałem mokry reflektor bez żadnej pasty. Efekt bardzo dobry. Polecam pastę tempo , dremela można zastąpić lub pominąć, ale wtedy jeszcze raz trzebaby chyba powtórzyć polerowanie ręczne. Niestey nie zrobiłem zdjęć, żeby porównać lampę przed i po

Może komuś się przyda.
Skuteczny sposob na wypolerowanie lamp.

http://asu.pl/portal/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2397

na początku był chaos

potem był jeszcze większy

potem było fajnie

Darek ale powiedz czym tego dokonałeś

prosze o przepis

Witam
1.papier 800 wodny - szlifowac az znikna rysy
2.papier 2000 wodny - szlifowac az znikna rysy po 800
3.filc na wiertare + pasta o ktorej wspomnial B1 i jazda do polysku

ps. proponuje do polerowania jednak wymontowac lampy jest znacznie wygodniej bo nie trzeba uwazac na blache wokol lamp

pozdrawiam

Dziękuje Darku jeszcze raz za informację.

Ja się właśnie zabrałem... Od środka też je przelecę.

A zdjęcia Amerykańców napałały mnie nadzieją

Cytat:
2007-03-25 12:35:05, Zoltar pisze:
.." Od środka też je przelecę. A zdjęcia Amerykańców napałały mnie nadzieją

napałały czy napaliły ??
...w świetle tego co napisałeś powyżej ....hmmm

O kurde

Nie można nić napisać na szybko

Są efekty... Nie będzie ksenonu żółtego

ja dzisiaj polerowałem reflektory pasta TEMPO i naprawde rewelacja, są jak nowe. Polecam!!!!!