Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-07-16 06:29:59 Powiem tak... ja jednak bym się zdecydował na nowe siłowniki. Koszt kombinacji i przeróbek może się okazać ostatecznie większy niż koszt siłowników. Nie wiem ile kosztują do Atu ale do mojego Caro Plusa cena jakoś mnie nie zwaliła z nóg. Faktycznie drogie toto, ale do przeżycia. |
![]() LeszekTe Polonez Kombi 1,6 GSi Sosnowiec | 2006-07-16 09:41:07 skrzyw je troche! po prostu! zegnij i powinno byc lepiej!
jakies kilka stopni,nie bardziej! |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-07-16 20:25:12 Jeśli masz oryginalne siłowniki to po 7-8 latach nadają się one tylko do wymiany. Myślę, że jak już kupować to tylko oryginał. Inaczej może się skończyć tylko tym, że inne mogą nie pasować, a Ty stracisz conajmniej czas i paliwo na szukanie. Spróbuj może najpierw zrobić tak jak LeszekTe a jeśli to nic nie da to nie pozostaje nic innego jak jechać do sklepu. |
![]() adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-07-16 21:53:43
Przede wszystkim jak sama jednostka wskazuje wyrazenie 260N okresla sile a nie moc. Po drugie w Atu nie ma sprezyn lecz sa silowniki klapy bagaznika (zwane takze niezbyt precyzyjnie teleskopami). Skoro juz wszystko ustalilismy to: proponuje dac je do regeneracji (nie wiem gdzie ale slyszalem ze za psie pieniadze ktos to robi) a jezeli nie to kupic nowe - kazde inne kombinacje nie zdadza sie na dlugo... Pozdrawiam adamdn |
![]() PLUS98 Miłośnik FSO POLONEZ CARO+ 1.6 GLI WRZEŚNIA | 2006-07-16 23:23:52 Czasem wystarczy wymienić jeden siłownik na nowy, u mnie w caro plusie (cięzkie 5 drzwi) wystarczyło, zatrzymują sie w dowolnej pozycji i nie opadają. |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2006-07-17 00:04:42
Jak kupisz oryginał z Krosna ( w szczecinie do Atu po 45 zł za sztukę) to będziesz miał problem z głowy... nie ma sensu kombinować bo przy najbliższej okazji dostaniesz klapą w plery (tak jak ja) i od razu kupisz nowe ![]() |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2006-07-22 19:38:23
kij od szczotki. podziękujesz później. |