Jaka mam skrzynie biegow?? Jak to sprawdzic??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Chcialbym sie dowiedziec jaka mam skrzynie biegow, jak to sprawdzic, poniewaz chcialbym sprawdzic stan oleju w niej (no i jego stan).
Nie mam zadnego bagnetu do sprawdzenia i nie mam pojecia gdzie szukac korka wlewu.

Mam Omege 2.5 V6 1998r CDX skrzynia automat.

Masz AR25/35 , a poziom oleju sprawdzasz korkiem wlewu , który znajduje się pod skrzynią w misce olejowej.

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2006-07-16 19:32:22 ]

Oczywiście paiętaj że olej sprawdzamy na rozgrzanym oleju czyli po przejechaniu pary kilometrów najlepiej.
Wjeżdżasz na kanał i na pracującym silniku sprawdzasz stan.
Musi sie przelewać
Ale to wszystko pewnie wiedziałeś więc tylko w woli przypomnienia napisałem.

Pozdrawiam

a ja obstawiam że masz skrzynię AR28

AR35 jest zarezerwowana wyłącznie dla C30SE/SEJ i X30XE

No dzieki za porady.
Problem jest tego typu ze nie mam mozliwosci wjazdu na kanal, wiec bede musial kombinowac jakos inaczej sie wczolgac.

Jak upewnic sie jaki jest typ tej skrzyni. oczywiscie bez jej wyciagania (jakies charakterystyczne znaki??).

Jeśli mowa o skrzyniach to odrazu skorzystam czym się różni skrzynia z 2.0 16v od skrzyni 2.5 V6 Można ją zastosować w 2,5 chodzi o manuala

Cytat:
Jeśli mowa o skrzyniach to odrazu skorzystam czym się różni skrzynia z 2.0 16v od skrzyni 2.5 V6 Można ją zastosować w 2,5 chodzi o manuala

W obydwu tych autach jest ta sama skrzynia R25.

Cytat:
2006-07-16 16:23:08, Joka89 pisze:

Tam znajdziesz wszystkie informacje na temat skrzyń , przełożeń itp.

info
zakładka Werkstatt i dalej getriebekennzeichnungen

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2006-07-16 19:52:45 ]