MotoNews.pl

E36 - koszt wymiany wahacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam małe pytanko. Ile może w przybliżeniu kosztować (pomijając ceny samych części) wymiana lewego przedniego wahacza w moim E36. Mam na myśli co będą robić (wymiana, geometria itp.) i ile +/- może to wszystko kosztować? Koło "przytuliło się" do błotknika w kierunku drzwi, ale nie obniżyło się. Wszystkie dane auta są w profilu jakby co...

Pozdrawiam.

Ja wymieniam na dniach w E34 i w warsztacie powiedzieli mi 30 zł a wachacz to cena od 100 110 zł alegro do 300 niezłej firmy.

Cytat:
2006-07-16 21:36:02, kadetGSI pisze:
Ja wymieniam na dniach w E34 i w warsztacie powiedzieli mi 30 zł a wachacz to cena od 100 110 zł alegro do 300 niezłej firmy.

30 zł? Ale muszą chyba jeszcze zrobić geometrię kół albo coś takiego? Niom przynajmniej u mnie muszą, bo koło się przesunęło. 30 zł to chyba za mało. Niom, chyba że mówisz tylko i wyłącznie o samej wymianie wahacza bez innych czynności towarzyszących zabiegowi...

Pozdrawiam.

Witam,
niestety w październiku też miałem latanie i wylądowałem na 30 cm chodniku. Auto mam podobne 318 ti Compact, a koszty to:
za oryg. wahacze płaciłem 340 zł/ szt (w BMW)
tuleje wahaczy 35 zł/ szt
gałki do drążków kierowniczych 55zł/szt
wymieniłem jeszcze łącznki, o innych częściach nie będę pisał

geometria u dealera BMW - 150 zł, u znajomego mechanika 70 zł
robocizna - 130 zł (znajomy)
Pozdrawiam
Radek

Cytat:
2006-07-16 22:49:06, radzik35 pisze:
Witam, niestety w październiku też miałem latanie i wylądowałem na 30 cm chodniku.

Niom, to witaj w klubie obijaczy chodniknów. Właśnie tak sobię wahacz rozwaliłem - rypnięcie w chodnik po wyrzuceniu na zakręcie. Dobrze, że mnie odbiło i nie wleciałem na latarnię.
Cytat:
Auto mam podobne 318 ti Compact, a koszty to: za oryg. wahacze płaciłem 340 zł/ szt (w BMW) tuleje wahaczy 35 zł/ szt gałki do drążków kierowniczych 55zł/szt wymieniłem jeszcze łącznki, o innych częściach nie będę pisał geometria u dealera BMW - 150 zł, u znajomego mechanika 70 zł robocizna - 130 zł (znajomy) Pozdrawiam Radek

Niom to dziękuję pięknie za informacje. Właśnie tego było mi trzeba. Jeszcze raz dziękuję.

Pozdrawiam.