Philips Car 400- safe !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Oddałem auto do warsztatu (wymiana kata). Odebrałem dobrego kata i zablokowane radio .
Czy ktoś może mi pomóc ?
Philips Car 400
GM0400T1293843
Pozdrawiam i dzięki z góry.

Dam ci stronkę gdzie podasz po angielsku (wystarczy skopiować od innych teksty typu "please" i tym podobne) dane z radia, zobacz jak podają inni i kodzik ci podadzą na tym forum jako odpowiedź. Możesz ich poprosić tylko raz, jak będziesz chciał więcej to będą chcieli kasę za to

Radio decode

Wątek docelowy CAR 400

[ wiadomość edytowana przez: Hohlick dnia 2006-07-18 22:32:55 ]

jeżeli masz kod dotego radia to wystarczy poszukać na forum instrukcji odblokowania.

Niestety nie mam. Sprzedający nic mi nie dał a ja nie pomyślałem o takim szczególe. Skontaktować się z nim nie mogę i załamka.

Czekam na aktywację konta na tej stronce z kodami. Może się znajdzie jakaś dobra dusza...

tam nie trzeba się rejestrować , na dole wpisujesz tekst i na koniec alboe wcześniej w odpowiednią ramkę się przedstawiasz i jesteść jako gość i czekasz na odpowiedź od niejakiego CRUCC 20

albo i dobrze zrobiłeś, bo widzę że od mojej ost. wizyty trochę się zmieniło

Wyciągnij radio i zobacz czy kod nie jest na nim napisany. W większości przypadków sprowadzone auta bez kodów tak mają ...

[ wiadomość edytowana przez: Arco dnia 2006-07-20 17:46:20 ]

Ew. przeszperaj wszystkie dokumenty jakie masz od omegi. Czasami się zdaża, że właściciele zapisują sobie kod radia np. w instrukcji obsługi samochodu, radia czy tez na osobnej kartce schowanej w którymś schowku lub kieszeni na drzwiach lub na oparciu siedzeń. Ja swój znalazłem w schowku na tej górnej półeczce zapisany na bilecie autobusowym

a ja w tym schowku nad lewą nogą, koło konsoli bezpiecznikowej, jak otworzyłem to żeby go zobaczyć trzeba mocno się schylić i wtedy widać go na tylnej ściance, napisany na taśmie od opatrunków, wkurwiłem się wtedy, bo miesiąc jeździłem bez radia i musiałem prosić o kod z tej strony podanej wyżej

Tak, zapisują też podobno na wewnętrznej stronie osnowy opony a często też w bebechach kata. To ci co mają trochę z 007.
Pozdro dla Hohlick-a

Witam

Nowe autko i zonk... padł akumulator i tym samym zablokowało się radio (poprzedni właściciel nie dał kodu ).
Jesli ktoś ma możliwość to bardzo proszę o pomoc i podanie kodu do odblokowania kaseciaka.
Oto dane z radia:

Philips CAR400
no 90 532 621
2F3
GM0400W2180573
WA049849
kody kreskowe:
90222139675204
00398492180573

z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam
Michał

Ja to poszedłem na gielde elektroniczna i koles mi zdjał kod za 20 zł a jak wejdziesz na jakies forum gdzie ktos ma kalkulator to tez chce pieniadze za wygenerowanie kodu.

a może jednak ktoś się znajdzie i pomoże w zagłuszeniu tej ciszy w mojej Omesi...??? stawiam dobre piwo przy najbliższym spotkaniu jakie się trafi

pozdrawiam
Michał

kalkulator do car300 mam ale do 400 już nie. poza tym jeszcze niedawno dla radyjka z 'W' w numerze trzeba było zczytać eprom a więc i fizycznie oddać radyjko do odkodowywacza. może coś się zminiło w tej materii ale na pomoc na forum bym nie liczył tylko od razu na giełdę skoczył

radyjko już działa

z tego co ja sie orientuje do rocznika '99 można było kalkulatorem a później lipa, jednak nie znam cechy szczególnej która pozwoliłaby jednoznacznie stwierdzic czy można rozkodowac radio kalkulatorem czy nie - ale na pewno jest to związane z rocznikiem.

moje jest z '99 i dało radę rozkodowac kalkulatorem

pozdrawiam
Michcio