Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-07-19 21:37:23 Wiem ze na forum byl juz ten temat ale nie bylo tam konkretnych wypowiedzi. Za jakies 2 lata planuje sprzedac moje espero -wiem ze to jeszcze sporo czasu ale juz zaczynam sie rozgladac. Chce wziac ponownie Daewoo bo jest wg mnie firma dobra i bezawaryjna (moze dlatego ze mam auto po 1 wlascicielu z malym przebiegiem i serwisowanym tylko w ASO). Bardzo wpadla ma w oko Leganza poniewaz przy zakupie chce kupic auto do 15 tys z roku 1996-1999 czyli Leganze bym kupil. Prosze o opinie tych co znaja sie na rzeczy, jezdza lub przynajmniej raz siedzieli w tym aucie czy to bedzie dobry wybor oraz jakie sa plusy i minusy tego auta. Bralem rowniez pod uwage Nubire II ale nie podoba mi sie tak jak Leganza. |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-07-19 21:55:52 jakiekolwiek auto kupie odrazu dam do zalozenia gazu tak samo jak zrobilem z espero. Leganza skora+klima+duze auto=wypas |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-07-19 22:01:38 napisalem do 2 lat. Chce poznac prawdziwe opinie na temat Leganzy bo jak kupowalem Espero to kazdy mi odradzal i sam sie przekonalem na przkor wszystkim ale sie pytam Was o zdanie drodzy klubowicze |
![]() ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-07-19 22:11:49
w ramach scislosci. To nie oznacza to samo co do 2 lat ![]() |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-07-19 22:12:56 ok sorry za ten blad. Chce wiedziec jak najwiecej na temat leganzy |
![]() pawel_zal Espero & Nexia Racibórz / Rybnik | 2006-07-19 22:29:58 |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-07-19 22:59:21 Z tego co wiem, w klubie legę mają DeeJay, Noras i Bogdan1.
Uderzaj do Nich. Pozdr. P. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-07-20 02:09:21
Pisał ...pisał .... I cały czas mnie to męczy....jakim cudem można zajechać hamulce z tyłu przez 100kkm ![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast potwierdzam że skóra w 99% leganz jest ohydna !!...można trafić perełkę z beżową skórą i wtedy (tylko wtedy!) jestem jak najbardziej ZA skórą ![]() ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-07-20 06:20:58 Za 2 lata to będzie 2008, wtedy najnowsze leganzy będą jeśli dobrze licze miały 7 lat. Czyli już złom! Ze starego przesiądziesz się na stare! Bez sensu! |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-07-20 08:02:18 Zgadzam się z piotrkiem i ETomkiem. IMHO na 2 lata do przodu nie ma sensu zastanawiać się nad samochodem. Może się np. okazać, że Twoje dochoy wzrosną do takiego poziomu, że zafundujesz sobie jakąś nówkę.
Ja w odróżnieniu od DeeJay'a zachwycony legą nie jestem i wiele o tym pisałem. Jak kupiłem espero, to zaskoczyło mnie pozytywnie, natomiast po ledze spodziewałem się więcej. DJ twierdzi, że to wina stanu mojego auta, z czym się nie zgadzam, bo mimo większego przebiegu nie robiłem maglownicy ani skraplacza - było regularnie serwisowane w ASO, na co mam dokumentację. Jeśli chodzi o hamulce tylne - też robiłem kilka dni temu - patent z tarczobębnami z tyłu wymyślił chyba pijany inżynier na haju. Ponoć w mercedesie się sprawdza, a w DU nie bardzo. Być może u mnie hamulce załatwił fakt, że auto przed sprzedażą stało kilka miesięcy. Nie zgadzam się z poglądm, że jest ciszej niż w espero, że jest lepsza jakość wykonania oraz że auto się lepiej prezentuje (ta wielka kapucha z przodu !!). Auto nie rdzewieje, jest umiarkowanie awaryjne (odpukać) i to są jego plusy, a do zachwytów daleko - ma 4 koła i jeździ, loda nie robi. |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-08-01 10:25:53 Być może u mnie hamulce załatwił fakt, że auto przed sprzedażą stało kilka miesięcy. Moje auto przed zakupem stalo ok 6 mies i nic nie bylo z hamulcami a ma przebieg 130 tys. Witam po dluzszej przerwie z powodu braku netu i mam nadzieje ze temat sie izywi. Podobno w AS byl test Leganzy moze mi ktos podac dokladnie ktory to numer i rok? |