Problem z tylną klapą i światłami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam następujący problem z moim essim mk VII.
Otóż przy wciśnięciu pedału hamulca włącza mi się ogrzewanie tylnej szyby, a dodatkowe światło stopu działa tylko kiedy samochód stoi a w ruchu albo wogóle nie działa albo mryga.
Miał może ktoś podobny problem albo wie jak można to naprawić??
Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję.

Cytat:
2006-07-20 00:41:55, ---Edi--- pisze:
Witam, mam następujący problem z moim essim mk VII. Otóż przy wciśnięciu pedału hamulca włącza mi się ogrzewanie tylnej szyby, a dodatkowe światło stopu działa tylko kiedy samochód stoi a w ruchu albo wogóle nie działa albo mryga. Miał może ktoś podobny problem albo wie jak można to naprawić?? Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję.

tylna klapa nie łapie ci masy, uważaj bo potrafi to zniszczyc akumulator (ja tak mialem) teraz przy zawiasie od klapy mam przeprowadzony przewod laczacy karoserie z klapa i jest OK

a czy to może być spowodowane złymi stykami na listwie znajdującej się w pasie tylnym i bolcami w klapie??może jakaś mała regulacja czy wymiana jednej z tych części załątwi problem. czy jednak lepiej poprowadzić uziemienie przy zawiasach i sie nie męczyć w te listewki i bolce??

Na początek radzę bardzo dobrze wyczyścić połączenia stykowe – śniedź , nalot, osad czy tez zabrudzenie może działać jaki izolator - jeżeli to nie pomoże będziemy szukać dalej

jak najbardziej czyszczenie pomogło. dzisiaj to zrobiłem i wszystki smiga jak nowe.dzięki za pomoc i podpowiedzi

Ale masa nie idzie chyba przez te styki tylko raczej przez zawiasy choć mogę się mylić. WD40 na zawiaski od czasu do czasu.
Pozdrawiam

Ogólnie cały pojazd jest masą czyli (-) / sadze że masa idzie właśnie przez włącznik stykowy tylniej klapy ponieważ zamyka obwód instalacji elektrycznej – oświetlenie tyłu auta