MotoNews.pl
7 Jak odkleić listwy boczne pomoc!! (153340/45)

Jak odkleić listwy boczne pomoc!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy da się odkleić boczne listwy tak aby nie naruszyć lakieru? Czy jest to możliwe czy nie?

zero problemu chwytasz i zrywasz...w sumie odklejasz, pozniej polecam np."TRI" do wyczyszczenia starego kleju i po problemie....
jak ty bys chcial uszkodzic lakier tymi listwami ?

myślałem że się oderwie razwm z klejem bo chce wymienić je na nowe ale nie stać by mnie było na lakiernika jak by coś poszło nie tak. Dzięki za radę

wg mnie jak listwy idą do kosza, to najlepiej je odciąć struną gitarową

Cytat:
2006-07-20 11:29:02, Kielek pisze:
najlepiej je odciąć struną gitarową

Trzeba mieć gitarę

Kiełek a możesz jaśniej jak struną?

struna od gitary basowej moj znajomy tatuaze robil w szkole keidys

Cytat:
2006-07-20 11:11:58, ARNO pisze:
myślałem że się oderwie razwm z klejem bo chce wymienić je na nowe ale nie stać by mnie było na lakiernika jak by coś poszło nie tak. Dzięki za radę

postaw autko na upale, odczekaj 1h, i złap w dobrym miejscu! bez zadnych żyłek itp. ładnie zejdą szybko i skutecznie! potem benzin ekstrakcyjna i do boju...

a ja, zamiast METALOWEJ struny, ktora mze porysowac nam lakier, proponuje plecionke wedkarska, ktora mozna kupic w niektorych sklepach na metry.

mocna, 'ostra' i bardzo cienka a przede wszystkim nie metalowa i nie ma mozliwosci porysowania lakieru.

p_s_y_c_h_o - gdzie mozna kupic ten preparat "TRI" ?? walczylem ekstrakcyjna i klej nie chce zejsc ;/

Zamiast TRI można użyć rozpuszczalnika do poliwinyli-chlorokauczuku. Klej od listew jest właśnie poliwinylowy. Można także użyć denaturatu. Niestety klej jest zawulkanizowany i trzeba poświęcić trochę czasu, często zmieniając szmatkę...

bardzo łatwy sposób na odklejenie listw: potrzebna suszarka,ale nie do wlosów tylko mocniejsza.Grzejesz na listwy ,tylko z daleka! i po pewnym czasie możeszja już zdjąć.jak zostanie klej to musisz zmyć go rozpuszczalnikiem nitro.ja tak robiłem juz setki razy i wszystko było ok.pozdrawiam

Cytat:
2006-08-16 13:56:27, MarcinMiller pisze:
bardzo łatwy sposób na odklejenie listw: potrzebna suszarka,ale nie do wlosów tylko mocniejsza.Grzejesz na listwy ,tylko z daleka! i po pewnym czasie możeszja już zdjąć.jak zostanie klej to musisz zmyć go rozpuszczalnikiem nitro.ja tak robiłem juz setki razy i wszystko było ok.pozdrawiam

z nitro zejdzie Ci lakier ...

Cytat:
2006-08-16 14:21:51, surec pisze:
z nitro zejdzie Ci lakier ...

cos za cos

jak masz lakier świeży to ci zejdzie ale jak masz auto kilkuletnie to nie zejdzie,a nawet jak ci zejdzie to itak na tym miejscu bedziesz mial inne listwy,czy nie?

Cytat:
2006-08-16 14:44:42, MarcinMiller pisze:
jak masz lakier świeży to ci zejdzie ale jak masz auto kilkuletnie to nie zejdzie,a nawet jak ci zejdzie to itak na tym miejscu bedziesz mial inne listwy,czy nie?

Raczej zrywa się, by nie było listew...

a ja zrywałem po to żeby przykleić
miałem z czerwonym paskiem a kupiłem z srebrnym

Cytat:

Lakier jest stary ale jary zrywam bo mi sie bardziej podoba bezzz ;]]] zerwalem juz 2 listwy i zostal klej musze to teraz jakos usunac tylko nie wiem jak ;///

ja usunolem i jest ok mam stary lakier i jak zerwalem to zostala tasma 2 strona nawilzylem benzyna ekstrakcyjna i powoli odrywalem musisz podwazyc ta tasme tylko nie niczym ostrym bo porysujesz lakier i zrywaj powoli a reszte jak ci klej zostanie to szmatka i benzyna i jest ok

Kolego sey21, Twój przedmówca raczej nie czekał dwa tygodnie na usunięcie kleju więc porada trochę za późno, warto patrzeć na daty postów

Pozdrawiam.