Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-07-20 22:46:34 po odpieciu przewodów orginalnego klaksonu od przekaznika i zwarciu ich na krótko działają obie stare trąbki |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-07-21 07:22:30 Prawdopodobnie, jak to zwykle bywa w takich przypadkach, winne są badziewne przewody, które lubią się łamać ![]() Ja do klaksonu mam pociągnięte nowe przewody, bo stare umarły jakiś 2 lata temu. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-07-21 07:41:40 A mój trąbik trąbi jako tako tylko jak złomiak jest odpalony. Przy wyłączonym motorku ledwie bziuczy.
Kiedyś by mnie to wkur*wiało i bym przy tym grzebał, a teraz... przyzwyczaiłem się ![]() |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-07-21 10:01:16 Żle sie wyraziłem. Obwód klaksonu orginalnego jest ok.
ja ttylko robie tak ze odpinam jeden przewód dopinam do niego drugi na prekaznik i robie powrót z przekaznika w to samo miejsce na trąbce orginalnego klaksonu. I ona potem ie trąbi. ale jak zewre te dodatkowe przewody odpinając je od przekaznika to wszystko wraca do normy (tylko nie mam wtedy klaksonu pneumatycznego). |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-07-21 11:17:44 Albo jestem niewyspany, albo nie moge pojąć o co Ci biega ![]() Ale to co zrozumiałem: Albo masz słaby przekaźnik, albo jest wpięty odwrotnie ![]() W pośpiechu można się nieźle rypnąć nawet na takiej pierdułce ![]() Weź miernik lub choćby probówkę i szukaj gdzie się napięcie traci. Swoją drogą ja kiedyś wymieniłem oryginalne titki na trąbki Made In Tipo ![]() Kumpel rozbił fure a titki się ostały nieruszone i trąbią o niebo lepiej niż te co miałem oryginalnie ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-07-21 11:24:15
Wiem co jest źle ![]() Nasze sygnały są sterowane przekaźnikiem wpiętym na przewodzie masowym "-" !!! Ty zapewne wracając z dodatkowego przekaźnika syreny, podpinasz na sygnał (standardowy) "+". Więc na tym sygnale mamy "+" i "+" i dlatego nie działa, ajk wszystko podłączysz, ale osobno jest OK. No chyba że coś źle zrozumiałem ![]() Najprostrze rozwiązanie to wpiąć się w instalacje. Czyli po prostu odizoluj kawałek przewodu (najlepiej na 2 kabelkach), który idzie do standardowej trąbki i dolutuj tam kabelek, który później podłączysz do cewki przekaźnika syreny. [ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2006-07-21 11:39:04 ] |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2006-07-21 13:16:00
Panie,a jakie sobie założyłeś, może jakiś namiar . Mnie by rajcowały takie od TIR'a ![]() |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-07-21 14:07:12
Mowisz zeby zrobić rownoległe odejscie od trąbek na przekaznik. Boja robiłem to szeregowo. wypinałem jeden drucik z trąbki i dopinałem do cewki a powrót z cewki wpinałem spowrotem w trombke. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-07-21 14:21:03
Myślę, że problem właśnie tkwi w podłączeniu szeregowym. Podłączenie przekaźnika równolegle do kabelków starego sygnału powinno rozwiązać Twój problem ![]() |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-07-22 18:14:11
|