Wyciek oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zauwazyłem plamke oleju na ulicy pod silnikiem po jego lewej stronie, z czego to moze leciec. od gory nie widze zadnego wycieku

Jak od góry niewidać to sprubój zobaczyć z dołu

a moze ta plamka była wczesniej na tej ulicy

jeżeli jest to lewa strona gdy stoisz przodem do samochodu i nie widac w komorze silnika żadnych wycieków to może być od uszkodzonego czujnika ciśnienia oleju. Dużo tego oleju zleciało?
Jak mi kiedyś czujnik rozwaliło to chyba 1,5l oleju w silniku mi zostało :d ale do warsztatu doczłapałem bo ciśnienie oleju w silniku było (kontrolka po odpaleniu nic nie sygnalizowała... ale chodnik już tak )

Porównaj smak plamki ze smakiem oleju na bagnecie. Będziesz pewien, że to Twoje lub też nie.

PS. Olej sprawdza się bagnetem, a nie kontrolką!!!

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-07-21 07:19:02 ]

simering poszedł miedzy silnikiem a skrzynia.
130zł naprawa z czescia

Cytat:
2006-07-21 17:16:16, hard-drive pisze:
simering poszedł miedzy silnikiem a skrzynia. 130zł naprawa z czescia

A jaki przebieg ma Twoje Espero, bo u mnie chyba jest to samo, mechanik wymienił uszczelkę pod miską ale dalej cieknie w okolicach lewej strony silnika i ścieka po misce.
Ja mam 118tkm (na 100% nie kręcone)

160tys. musze to jak najszybciej naprawic

A ile Ci tego oleju cieknie? Bo z pewnymi wyciekami da się żyć... do śmierci złomiaka lub Twojej.

Cytat:
2006-07-22 06:57:45, piotr_ek pisze:
A ile Ci tego oleju cieknie? Bo z pewnymi wyciekami da się żyć... do śmierci złomiaka lub Twojej.

jak na noc zostawie auto to mam plame srednicy malego talerzyka

No to ciut dużo.

Cytat:
2006-07-22 12:04:34, hard-drive pisze:
jak na noc zostawie auto to mam plame srednicy malego talerzyka

a o ktorym simeringu piszesz ? przy sprzegle (skrzyni) czyli uszczelniacz walka sprzeglowego czy tam tulei lozyska, czy moze o tym simeringu walu korbowego przy skrzyni ?